Cum pacalesc romanii autoritatile la vama! Fortele de ordine nu se asteptau la asta

Cum pacalesc romanii autoritatile la vama! Fortele de ordine nu se asteptau la asta

Inventivitatea romanilor nu cunoaste limite, asa ca astazi va prezentam ultima gaselnita a acestora pentru a evita intrarea in carantina la granita, pe timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Romanii sunt un popor inventiv, asa ca nu ne mai mira nimic atunci cand auzim ultimele fapte ale conationalilor nostri. Ultima gaselnita a acestora este legata de intrarea in tara pe timpul starii de urgenta si a pandemiei de coronavirus (Covid-19).

La ce metode recurg romanii pentru a evita intrarea in carantina la granita?

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat surprins ca a mai aparut un fenoment important la granita Romaniei cu Ungaria. Se pare ca romanii vor sa evite cu orice chip intrarea in carantina la granita, iar fortele de ordine clar nu erau pregatite de asa ceva.

Citeste si: Sanctiuni mai mari pentru cei care nu respecta regimul starii de urgenta. Pentru ce pot fi amendati soferii cu 20.000 de lei

La ce metode recurg romanii? Ei bine, acestia nu mai trec granita cu masina pentru a evita controalele amanuntite, urmate de carantina sau izolare la domiciliu. Marcel Vela a declarat ca nu este ilegal sa treci granita ca pieton, dar acestia tot trebuie supusi verificarilor.

Daca la inceput se intampla in mode aleator si destul de rar, lucrurile au luat o intorsatura neasteptata si acum se intampla organizat.

Iata ce a declarat Ministrul de Interne Marcel Vela: „A mai apărut un fenomen important: foarte mulţi cetăţeni vin până la graniţa cu România din Ungaria şi apoi o tranzitează pietonal. Este o situaţie inedită. Dacă ea se întâmpla într-un mod aleator şi destul de rar, acum deja pare că este organizată”.

Totusi, se pare ca solutii sunt. Pietonii trebuie sa nu mai poata pleca in mod dezorganizat, cu alte autoturisme, si sa intre in orasele sau comunele apropiate. Chiar daca folosesc Waze, nu pot evita filtrele de politie, pentru ca aplicatia Waze s-a schimbat radical!

„În varianta pietonală, trebuie să găsim soluţii ca să pregătim mijloace de transport, să urce toţi cetăţenii care tranzitează pietonal, să nu mai poată pleca într-un mod dezorganizat, cu alte autoturisme, să intre într-un oraş sau o comună apropiată” a declarat Marcel Vela.

Ce se intampla cu valabilitatea RCA si ITP pe perioada starii de urgenta?

Tot astazi, Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a revenit cu lamuriri legate de valabilitatea ITP, dar si a asigurarilor RCA pe perioada starii de urgenta.

Lucrurile sunt clare: valabilitatea inspectiei tehnice (ITP) nu se prelungeste pe perioada starii de urgenta din cauza pandemiei cu coronavirus (Covid-19).

Legat de valabilitatea asigurarii de raspundere civila auto (RCA), Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a lamurit si aici lucrurile. Nici asigurarea RCA nu se prelungeste pe perioada pandemiei!

VIDEOCLIPUL ZILEI