Afla ce trebuie sa faci pentru a-ti dota masina cu un sistem Bluetooth

Tehnologia din interiorul masinilor moderne s-a schimbat dramatic in ultimii ani, asa ca multi dintre soferi inca se mai intreaba daca este necesar un upgrade si pentru vehiculele lor. Mai ales ca altfel nu ramai in pas cu ideile noi.

Din fericire, exista optiuni. Unele dintre cele mai convenabile tehnologii de conectivitate pot fi adaugate masinilor mai vechi destul de usor si fara a afecta functionalitatea sistemelor originale. Printre aceste tehnologii, Bluetooth este cea mai populara. De vreme ce sistemul poate fi gasit pe piata de multa vreme, e foarte simplu de integrat intr-un model mai vechi de masina si, in acelasi timp, extrem de versatil.

Sistemul Bluetooth poate fi folosit pentru apeluri telefonice (transferand semnalul audio al telefonului catre boxele masinii) sau pentru audierea fisierelor muzicale de pe un dispozitiv inteligent. Unele sisteme sunt limitate le apeluri, dar majoritatea se pot conecta atat pe partea vocala cat si pe cea muzicala.

Asa cum va puteti imagina, integrarea unui sistem Bluetooth pe o masina reduce gradul de neatentie al soferului, devenind astfel fundamental necesar pentru oricine conduce. De fapt, exista state in lume in care legile specifica obligativitatea folosirii unor sisteme hands-free.

Plecand de la aceasta idee, haideti sa trecem in revista tei moduri in care puteti, foarte usor si destul de ieftin, sa adaugati o functie Bluetooth masinii pe care o conduceti.

1. Sistemele universale

Daca va incurcati in fire atunci cand vine vorba despre electronica, cea mai buna varianta este un kit de instalare universal. Asa cum o spune chiar numele, acest tip de unitate de sine statatoare este compatibila cu aproape orice tip de masina, gratie unei boxe care are integrat si un microfon. Multe dintre aceste sisteme se prind de parasolar sau de orice suprafata aderenta din interiorul masinii.

Exista, binenteles, pareri pro si contra unor astfel de sisteme. De exemplu, cele mai multe kituri de genul acesta pot fi usor mutate de pe o masina pe alta, asa ca nu va trebui sa investesti in mai multe unitati.

Din pacate, aceste kituri nu se conecteaza la sistemul audio al masinii, asa ca nu vei avea acces la muzica sau aplicatiile de pe telefon. Pe piata, insa, vom gasi si versiuni care au aceasta functionalitate, dar procesul de instalare al acestora este putin mai complicat.

Din fericire, avem vesti bune atunci cand vine vorba despre pret: intre 180 si 850 de lei.

2. Sistemele audio second-hand

Inlocuirea sistemului audio al masinii poate fi o optiune interesanta pentru cei care cauta calitate si functionalitate. E nevoie de ceva munca si va trebui sa incerci sa gandesti asemeni producatorului, dar multe dintre sisteme vin cu instructiuni specifice de instalare. Cu ceva rabdare si cateva scule, in cateva ore, veti putea inlocui vechiul sistem audio. Nu vreti sa va incurcati cu instalarea? Pentru cateva sute de lei, puteti angaja un profesionist.

In zilele noastre, oferta de pe piata second-hand este destul de variata. Din fericire, pana si modelele mai ieftine dispun de Bluetooth pentru apeluri telefonice. Cu cat veti urca mai mult pe lista de preturi, cu atat mai usor vor fi de gasit si sistemele care va permit sa ascultati muzica, sa va integrati total telefonul, sa trimiteti mesaje text sau chiar sa va folositi de comanda vocala.

Datorita diverselor optiuni de pe piata, e mult mai facil sa gasesti varianta care se potriveste masinii tale. Preturile pleaca de la 180 de lei si pot ajunge si la cateva sute.

3. Adaptoarele specifice unor anumite modele

Daca va place cum arata sistemul audio al masinii voastre si nu va deranjeaza un pic de munca, cea mai buna varianta este un adaptor specific marcii masinii, care are si functionalitate Bluetooth.

Cea mai buna parte a acestuia este ca a fost gandit si creat special pentru masina pe care o conduceti, asa ca veti avea parte si de calitate si de instructiuni de instalare specifice marcii. Daca aveti nevoie de Bluetooth doar pentru functia de apelare, nu va fi nevoie sa inlocuiti sistemul de sunet cu totul.

Timpul de instalare si gradul de dificultate depinde de producator, dar multe dintre aceste adaptoare cer scoaterea vechiului sistem al masinii, conectarea adaptorului si remontarea sistemului. Dupa acesti pasi, va veti putea apela prietenii prin intermediul sistemul original de pe masina. Pe langa pastrarea esteticii masinii, aceste adaptoare sunt, de obicei, destul de ieftine, nu mai mult de 450 de lei. E adevarat ca producatorii de masini de lux au preturi mai mari si la acest capitol, dar asta nu ar trebui sa fie o noutate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter