Cum iti dai seama dupa anunturile de pe autovit.ro ca ai in fata un samsar. Care sunt descrierile cel mai des intalnite

Site-urile de anunturi sunt pline cu masini vandute de samsari, insa cum ne dam seama si care sunt cele mai des intalnite descrieri? Va vom arata cum ne putem da seama.

Cum iti dai seama dupa anunturile de pe autovit.ro ca ai in fata un samsar. Care sunt descrierile cel mai des intalnite

Dupa cum bine stim, orice persoana care vrea sa isi ia o masina second hand intra pe un site ca autovit.ro pentru a se informa in legatura cu automobilele care sunt de vanzare. Bineinteles, cele mai multe anunturi sunt postatate de samsaro. Astazi, ne-am gandit sa vedem care sunt descrierile cele mai des intalnite in anunturile postate de un samsar.

Informatii standard postate de un samsar intr-un anunt de vanzare masina second hand

Care sunt informatiile standard pe care un samsar le scrie atunci cand posteaza un anunt de vanzare a unei masini second hand?

Citeste si: Cel mai ieftin BMW Seria 3 vandut pe olx.ro la ora actuala

Ei bine, ne putem da seama ca un anunt a fost postat de un samsar atunci cand acesta trece un singur proprietar sau primul proprietar, desi el este doar un intermediar. Este bine sa intrebam daca numele lui apare pe cartea masinii pentru ca atunci cand se lovesc de aceasta intrebare acesta tinde sa spuna ca are masina de putin timp, pentru a o vinde mai departe.

Anul de fabricatie poate fi si el folosit pentru a pacali posibilul client. De ce? Pentru ca daca masina este fabricata in a doua parte a anului ei vor spune ca masina este mai nou. Spre exemplu, daca masina este fabricata in noiembrie 2015, vor spune ca masina are un an de fabricatie 2016, asa ca mare atentie.

Dotarile unei masini sunt si ele folosite pentru a pacali clientii de automobile second hand. Toate masinile sunt descrise ca fiind „full option”, insa atunci cand ajungem sa vedem automobilul ne dam seama ca de fapt nu are chiar toate optiunile pe care un producator le pune la dispozitie atunci cand o comandam.

Un samsar poate sa spuna ca masina are airbag-uri ce protejeaza genunchii, airbag-uri cortina sau mai multe sisteme de siguranta, insa atunci cand clientul ajunge sa vada masina acesta gaseste diverse scuze cum ca nu el a postat anuntul ci un prieten etc.

Iata un exemplu de anunt cu o masina second hand postat de un samsar. Pozele sunt facute in acelasi loc in care mai gasim o multime de poze cu masini, toate postate pe autovit.ro. Aici poti vedea anuntul. Locul ales pentru a face poze este acelasi ca in acest anunt sau acesta. La fel ca si cu samsarii din alte orase.

Cea mai buna metoda de a identifica un anunt postat de un samsar

Google ramane cea mai buna metoda pentru a ne da seama daca un anunt cu o masina second hand este vanduta de un samsar. Cum asa? Pentru ca motorul de cautare indexeaza numerele de telefon folosite pentru un anunt de vanzare. Asa ca, daca dati o simpla cautare dupa un numar de telefon, in cele mai multe cazuri veti vedea ca la rezultate apar o multime de anunturi cu masini.

Dupa ce ati identificat acele anunturi, veti vedea ca multe dintre ele sunt vechi sau expirate, iar daca va uitati mai atenti la descriere veti observa cum mai toate au avut acelasi numar de kilometri ca si autoturismul pe care voiati sa il cumparati.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter