Cum iti incalzesti mai repede masina cu motor diesel!

Cum iti incalzesti mai repede masina cu motor diesel!

Masinile cu motor diesel dau mari batai de cap proprietarilor in perioada rece. Si asta pentru ca se incalzesc extrem de greu. Practic, chiar daca reusesti sa dezgheti exteriorul… ai sanse mari sa ajungi la destinatie inghetat bocna. Daca ai o masina cu motor diesel si vrei sa scapi de cosmarul gerului din masina, iti spunem ca se poate si iti oferim si solutia care sa te salveze de la inghet. Este vorba despre INCALZITORUL STATIONAR.

Este un dispozitiv suplimentar, nu foarte mare, care permite preincalzirea rapida a masinii, cu cheltuieli minime. Daca il folositi atunci geamurile vor fi mult mai clare, iar motorul va fi deja la o temperatura de operare inca de la prima cheie.

Dispozitivul nu este deloc scump. Pretul lui este de aproximativ 2000 de lei, la care se adauga manopera mesterului care il monteaza, iar consumul va creste cu 0.17 litri pentru 20 de minute de functionare- cat este ciclul maxim de incalzire.

Citeste si: Mergi cu martorul combustibil aprins foarte mult timp? Iata ce risti sa cauzezi masinii tale!

In plus, este bun prieten cu mediul inconjurator. Emisiile poluante ale motorului pre-incalzit sunt reduse in mod semnificativ. Este indicat doar daca masina nu este dotata cu incalzire in scaune sau cu un volan incalzit! Oricum, in ultimii ani, constructorii de masini cu motoare diesel au ales chiar ei sa monteze astfel de dispozitive pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor lor. Si a-i scuti mai apoi de cheltuieli suplimentare.

Daca nu ai inca un astfel de dispozitiv si astepti ca masina sa se incalzeasca odata cu motorul… adica in vreo 20 de minute, atunci trebuie sa stii ca specialistii in sofat nu recomanda in niciun caz sa conduci infofolit. Cu alte cuvinte, chiar daca nu e placut in masina, renunta sa iti pui tot sifonierul pe tine, cea mai groasa haina si un fular strans bine la gat.

Cu cat ai mai multe haine pe tine, cu atat miscarile si reflexele tale vor fi mai greoaie si asta iti pune viata in pericol. Poate ca nu ar strica sa lasi motorul pornit suficient timp pentru a incalzi cat de cat masina inainte de a pleca la drum. Nu de alta, dar statisticile spun ca frigul este una dintre principalele cauze ale accidentelor iarna.

Si daca nu ma crezi, iti mai spun ca aceste evenimente rutiere au loc in primele 20 de minute de la punerea in miscare a masinii. Adica exact timpul de care este nevoie pentru a incalzi interiorul masinii daca nu folosesti un incalzitor stationar.

Te-ar mai putea interesa:

 Ce este supapa EGR, de ce este importanta pentru masina ta si cand trebuie schimbata?

Sonda Lambda: care este rolul ei intr-o masina si ce trebuie sa facem daca nu mai functioneaza!

VIDEOCLIPUL ZILEI