Cum dezactivezi, de fapt, sistemul start-stop de la BMW

Nu negam faptul ca sistemul start-stop este foarte folositor, dar intr-un oras aglomerat devine o chestiune enervanta. Toti cei care folosesc masini mai noi stiu despre ce vorbim. Tocmai de aceea, am decis sa le explicam soferilor de BMW cum sa dezactiveze acest sistem.

Cum dezactivezi, de fapt, sistemul start-stop de la BMW

Daca si tu esti printre soferii care detin un model BMW echipat cu sistem start-stop si vrei sa il dezactivezi, o sa iti explicam exact ce trebuie sa faci. Stim ca este destul de enervant, asa ca trebuie sa stii ce e nevioe sa faci.

Ce rol are sistemul start-stop?

Pentru cei ce nu stiu, sistemul start-stop are rolul de a opri masina atunci cand aceasta este in starea de ralanti. Daca stai la semafor sau in aglomeratie, masina se va opri de fiecare data.

Citeste si: Care sunt, de fapt, diferentele dintre BMW Ursulet si BMW Pisicuta

Acest sistem are rolul de a scadea gradul de emisii ale masinii. Totusi, motorul se opreste doar daca schimbatorul este in punctul mort la o masina cu transmisie manuala sau daca tii piciorul pe frana, in cazul unei transmisii automate. La apasarea pedalei de ambreiaj, motorul va porni instantaneu, iar in cazul masinii cu o cutie de viteze automata, va porni cand iei piciorul de pe pedala de frana.

Sistemul este construit in asa fel incat sa protejeze motorul daca acesta nu a ajuns la temperatura optima zilele cand mercurul termometrului scade sub 0 grade Celsius. Astfel, sistemul start-stop opreste motorul doar atunci cand bateria este incarcata sau motorul este incalzit.

Cum sa dezactivezi sistemul start-stop la modelele BMW?

Totusi, acest sistem devine extrem de enervant atunci cand suntem prinsi in aglomeratie si la un moment dat pur si simplu vrem sa il dezactivam. La modelele BMW mai vechi, acest lucru se face foarte simplu, apasand butonul stop-start de fiecare data cand pornesti masina.

Bineinteles, va trebui sa repeti operatiunea de fiecare data cand te urci in masina, iar singura modalitate de a schimba acest lucru este folosirea „Last user mode”, gasita si la modele BMW M mai vechi. Pentru modelele standard, acest lucru se poate face la un dealer BMW.

Problema intervine la modelele de ultima generatie ale producatorului german. Din anul 2019, BMW a eliminat butonul de oprire a sistemului start-stop, asa ca nu il mai cauta daca si tu vrei ca masina ta sa nu se mai opreasca mereu.

Desigur, este o solutie sa apelezi o modificare a softului, insa nu te sfatuim sa faci acest lucru. Cel mai la indemana mod de a opri sistemul start-stop daca ai un BMW de ultima generatie, este sa selectezi modul sport. Astfel, motorul nu se va opri si va raspunde mult mai bine atunci cand apesi pedala de acceleratie! Mare atentie la radare, nu vrei sa depasesti limita de viteza!


Care sunt, de fapt, diferentele dintre BMW Ursulet si BMW Pisicuta

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter