Cum deblocam stergatoarele masinii in cazul fenomenului 'freezing rain'! Ce nu e bine sa faci!

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 26 Ianuarie 2019

Bucurestiul a fost paralizat in ultimele zile de o ploaie de gheta care a paralizat intregul oras, a pus sute de copaci la pamant si a provocat daune serioase in randul cetatenilor. Multi dintre cei care au vrut sa-si foloseasca masina s-au trezit cu ea inghetata si unii au pierdut si 30-40 de minute ca sa o poata dezgheta.

Cei mai multi dintre soferi au fost obisnuiti cu inghetarea partilor mecanice ale masinii, dar nimeni nu se gandea ca intr-o dimineata de ianuarie ar putea curata un strat de gheata format din cauza unui fenomen intalnit atat de rar in tara noastra. Multi au pornit masinile care plecau de la prima cheie, insa nimeni nu a putut pleca pana nu indepartat stratul gros de gheata care ingreuna vizibilitatea.

Acest fenomen este unul extrem de rar deoarece o serie de factori trebuie sa se petreaca concomitent. Pentru un astfel de eveniment avem nevoie de o temperatura a aerului mai mare decat cea de la sol, iar cea de la sol sa fie sub 0 grade. Daca primul strat ingheata, urmatoarele se vor depune si ele usor si ar putea ajunge usor la 1 centimetru.

Toate masinile au fost acoperite complet de gheata in ultima dimineata, iar cele mai mari probleme au fost in zona stergatoarelor. Daca in alte zone se mai putea lasa cate un strat mic de gheata la stergatoare a fost nevoie de o curatare completa, deoarece erau acoperite de gheata si nu puteau fi folosite intr-o astfel de stare.

Intr-o astfel de situatie este bine sa deblocam stergatoarele manual pentru ca in cazul in care le vom porni din masina si ele sunt acoperite de gheata am putea sa le rupem foarte usor.

Pentru astfel de conditii exista un spray impotriva inghetului, iar masina noastra va fi protejaza de substanta care contine alcool si face imposibila inghetarea autovehiculului. Daca nu avem asa ceva la indemana nu avem altceva nimic de facut decat sa incercam sa  lucram cu o racleta, in timp ce motorul se va incalzi si va ajuta si el la dezaburire cu ajutorul ventilatoarelor din interior.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Redobandirea permisului auto este un proces complicat, la care putini soferi s-au gandit pana ce nu au fost pusi in situatia in care le-a fost anulat carnetul. Atentie! Nu este...
de - 18 Iunie 2019
200.000 de masini construite de Opel au mari probleme. Anuntul a fost facut astazi de boardul companiei, care a recunoscut rezultatul unor controale de ultima ora. Problemele apar la unitatile...
de - 17 Iunie 2019
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) scoate la licitatie mai multe autoturisme, care pot fi achizitionate la un pret mult sub valoarea lor actuala. Masinile sunt intr-o stare decenta si...
de - 17 Iunie 2019
Politia Romana incearca sa-i avertizeze pe conducatorii auto, care se deplaseaza in aceste zile pe litoralul romanesc asupra unei situatii pe care o intalnim foarte des. Fara sa realizeze, soferii...
de - 16 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare