Cum deblocam stergatoarele masinii in cazul fenomenului 'freezing rain'! Ce nu e bine sa faci!

Stergatoare masina inghetata freezing rain

Bucurestiul a fost paralizat in ultimele zile de o ploaie de gheta care a paralizat intregul oras, a pus sute de copaci la pamant si a provocat daune serioase in randul cetatenilor. Multi dintre cei care au vrut sa-si foloseasca masina s-au trezit cu ea inghetata si unii au pierdut si 30-40 de minute ca sa o poata dezgheta.

Cei mai multi dintre soferi au fost obisnuiti cu inghetarea partilor mecanice ale masinii, dar nimeni nu se gandea ca intr-o dimineata de ianuarie ar putea curata un strat de gheata format din cauza unui fenomen intalnit atat de rar in tara noastra. Multi au pornit masinile care plecau de la prima cheie, insa nimeni nu a putut pleca pana nu indepartat stratul gros de gheata care ingreuna vizibilitatea.

Acest fenomen este unul extrem de rar deoarece o serie de factori trebuie sa se petreaca concomitent. Pentru un astfel de eveniment avem nevoie de o temperatura a aerului mai mare decat cea de la sol, iar cea de la sol sa fie sub 0 grade. Daca primul strat ingheata, urmatoarele se vor depune si ele usor si ar putea ajunge usor la 1 centimetru.

Toate masinile au fost acoperite complet de gheata in ultima dimineata, iar cele mai mari probleme au fost in zona stergatoarelor. Daca in alte zone se mai putea lasa cate un strat mic de gheata la stergatoare a fost nevoie de o curatare completa, deoarece erau acoperite de gheata si nu puteau fi folosite intr-o astfel de stare.

Intr-o astfel de situatie este bine sa deblocam stergatoarele manual pentru ca in cazul in care le vom porni din masina si ele sunt acoperite de gheata am putea sa le rupem foarte usor.

Pentru astfel de conditii exista un spray impotriva inghetului, iar masina noastra va fi protejaza de substanta care contine alcool si face imposibila inghetarea autovehiculului. Daca nu avem asa ceva la indemana nu avem altceva nimic de facut decat sa incercam sa  lucram cu o racleta, in timp ce motorul se va incalzi si va ajuta si el la dezaburire cu ajutorul ventilatoarelor din interior.

Newsletter

Whatsapp