Cum cureti ieftin si eficient interiorul masinii tale!

Car Interior

Interiorul masinii este cel putin la fel de important ca si exteriorul. Daca oamenii intorc privirea dupa o un anumit model de masina bine intretinuta… ei bine, cei care urca in vehicul sunt atenti la detaliile care tradeaza neglijenta posesorului.

Iata cum poti ingriji interiorul masinii astfel incat sa fii mandru de ea!

1. Parbrizul, luneta si geamurile laterale

Parbrizul, luneta si geamurile laterale nu sunt foarte greu de intretinut. O solutie conceputa special pentru spalarea geamurilor si o laveta moale ar trebui sa fie suficiente.

Te sfatuiesc sa evite sa pui mana pe aceste suprafete si sa nu lipesti tot felul de minuni pe geam. In plus, daca ai parbrizul crapat, mergi la un service si vezi cum il poti repara sau schimba.

2. Martorii de bord

Martorii de bord se curata extrem de usor. O laveta umezita cu lichid de geamuri este mai mult decat utila. Evita sa stergi cu carpa uscata - poate zgaria suprafata afectata de praf. Daca vrei sa schimbi becurile din bord… cheama un specialist.

3. Volanul si schimbatorul de viteze

Volanul si schimbatorul de viteze. Volanul este componenta pe care o atingi cel mai mult. Grasimea de pe mana, praful, umezeala si soarele il vor afecta in timp.

De accea nu strica sa il cureti cu o laveta moale si sa il feresti de soare cu un parasolar. Daca pielea in care este imbracat s-a deteriorat, mergi la un service si vezi cum poate fi inlocuita… cu bun gust!

La fel si schimbatorul de viteze! Si acesta trebuie curatat cu mare atentie din cand in cand si… daca s-a deteriorat… schimbat de un profesionist. Evita tot felul de decoratiuni care pot intoarce pe dos stomacul oricui.

4. Plafonul

Plafonul este facut din materiale textile sau din piele. In functie de acest material, cauta o solutie de curatare specifica, foloseste o laveta moale si curate. Daca vorbim despre un material textul, nu folosi foarte mult apa cu detergent. Vrei sa stergi plafonul, nu sa speli rufele!

5. Scaunele

Scaunele se sterg la fel ca plafonul. Foloseste o solutie de curatare specifica, o laveta moale si curata.

6. Portbagajul

Portbagajul ar trebui aspirat si apoi sters cu o laveta. Nu strica sa folosesti ceva dezinfectant acolo pentru ca se acumuleaza multe bacterii in portbagaj.

7. Covorasele si podeaua

Covorasele si podeaua trebuie si ele aspirate si apoi spalate cu mare grija. Poti folosi mai multa apa cand le speli, dar cu conditia sa le lasi la uscat. Daca le bagi in masina ude… vei fi napadit de mucegai!

8. Instalatia de climatizare

Daca in masina ta persista un miros neplacut orice faci, inseamna ca ai probleme cu climatizarea. Fie mergi la un profesionist sa curete, fie desfaci un flacon special si lasi aerul pe recirculare pana se consuma acest flacon.

9. Ornamente

Realizate din plastic sau din tot felul de metale, acestea au ca scop sa iti infrumuseteze masina. Nu le ignora! Curate-le cu solutii special!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter