Iata cum putem curata singuri bordul si consola centrala a masinii

Dash cleaning

Pe anumite forumuri dedicate impatimitilor de masini, am citit postarile unei multimi de soferi care se intrebau cum sa faca sa isi mentina curate bordul si consola centrala a masinii lor. A mentine o masina curata la interior te va ajuta. In primul rand pentru ca in masina stai destul de mult timp, si daca masina este curata, te vei simti excelent.

In al doilea rand, daca masina este ingrijita, vei avea o valoare mai mare atunci cand vrei sa o vinzi. Atat plansa de bord, cat si consola centrala sunt elemente la care trebuie sa te gandesti. Specialistii recomanda ca acestea sa fie curatate cat de des posibil.

Cum putem face asta singuri, intre doua drumuri la spalatorie? Iata cateva sfaturi mai jos!

Procura-ti cele necesare!

Pentru a putea face singur operatiunea de curatare a bordului si a consolei centrale este nevoie de cateva obiecte de curatenie. Asadar, mergi la un magazin si cumpara doua lavete din microfibra, dar si un produs special destinat suprafetelor din plastic. Mai apoi, iti trebuie un spray de protectie antistatic, dar si o perie de dimensiuni mai mici, care iti va fi necesara pentru a curata gurile de ventilatie.

Pasul 1: curatarea plansei de bord

Cauta in casa un vas in care sa torni apa. Umezeste laveta in apa si sterge stratul gros de praf. Asteapta un pic ca apa sa se usuce si apoi aplica produsul de curatat pe care l-ai achizitionat deja.

Fii atent insa, nu pulveriza direct pe bord, pentru ca vei improsca peste tot in jur. Incearca sa pulverizezi detergentul pe laveta si cu ajutorul ei sterge meticulos fiecare zona in parte.

Clateste toata suprafata si repeta actiunea daca plansa de bord este necuratata de mai mult timp. Cea de-a doua laveta pe care ai cumparat-o se va folosi pentru a aplica cel de-al doilea produs, spray-ul antistatic. Gata, totul este curat luna!

Pasul 2: curatarea consolei centrale

Daca va mai amintiti, va spuneam ca va mai trebuie si o perie de mici dimensiuni. Daca nu ati gasit asa ceva, puteti utiliza si o periuta de dinti. Ia peria si solutia de curatare cumparata si curata toate zonele pe care le consideri tu.

Dupa aceea, ia o laveta umeda si sterge toata suprafata din nou, pentru a indeparta orice urma de murdarie. Daca ai trecut de partile mai denivelate, aplica solutia de curatare si pe suprafetele plane ale consolei. Si aici trebuie sa fiti un pic atenti pentru ca solutiile de curatare pot afecta elementele electronice. Cel mai bine este sa pulverizati solutia pe laveta mai intai.

Dupa ce ai terminat cu solutia de curatat, intreaga consola trebuie clatita. Nu folosi aceeasi laveta! Asa nu vei reusi decat sa imbacsesti totul. Indepartarea detergentului se face cu o laveta spalata si stoarsa bine. La final, pulverizeaza spray-ul antistatic peste tot si sterge totul cu o laveta uscata.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter