Afla ce trebuie sa faci pentru a cumpara un Audi A4 second-hand de calitate

Nu credem ca mai era nevoie de aceasta prezentare, dar sa amintim ca Audi A4 este un sedan german premium clasat printre cele mai bune masini din clasa sa. Un astfel de vehicul are nevoie si cere atentie speciala, mai ales datorita modului exemplar in care este construit. In timp ce multi iubitori de masini se ingramadesc sa cumpere un model nou, unii dintre noi se multumesc si cu o versiune mai veche, inca in forma buna si in perfecta stare de functionare.

Sa gasesti un Audi A4 de vanzare nu e dificil, asa ca nu va fi deloc greu sa gasesti diverse modele, din diversi ani de fabricatie. Datorita constructiei si calitatii sale premium, orice model A4 mai are viata in el chiar si dupa cativa ani, ca sa nu mai vorbim despre putere.

In momentul in care incerci sa cumperi unul, trebuie sa fii atent la stilul caroseriei, la schimbarile estetice petrecute de la model la model, dar si la cele mai importante caracteristici ale masinii. Dupa evaluarea acestor "parametri", hotaraste ce versiune ti se potriveste mai bine.

Cum alegi un Audi A4 dupa stilul caroseriei?

De multi ani, Audi A4 este disponibil in doar doua tipuri de caroserie: sedan sau break. Ambele versiuni inseamna masini de clasa medie si au spatiu suficient la interior. Varianta break are, asa cum multi dintre noi stim deja, mai mult spatiu in portbagaj, motiv pentru care poate fi mai potrivita unei familii sau iubitorilor de sporturi in aer liber.

De cealalta parte, multi soferi apreciaza stilul mai sportiv al modelului sedan. Vei gasi ambele variante pe piata, asa ca va trebui sa decizi care ti se potriveste inainte de a-l cumpara. Nu va fi simplu, ambele variante sunt considerate masini excelente, chiar si la mana a doua.

Cum alegi un Audi A4 in functie de anul de fabricatie?

Ca orice producator important, si Audi modifica design-ul masinilor sale aproape in fiecare an. Unele schimbari sunt putin importante, dar exista ani in care producatorul german a facut chiar o redesenare totala a masinii. In cazul lui Audi A4, este vorba despre cinci mari generatii: B5 (1994-2001), B6 (2001-2006), B7 (2004-2008), B8 (2008-2015) si B9 (2016-zilele noastre).

Fiecare generatie are detalii considerate importante, cum ar fi, de exemplu, optiunea decapotabila a modelelor B6 si B7. Aceste caracteristici afecteaza experienta la condus mai mult decat performantele masinii. Daca esti interesat de un Audi A4, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te informezi in legatura cu aceste detalii si sa decizi in functie de ceea ce iti trebuie de la o masina.

Multi dintre cumparatori sunt interesati doar de modelele mai noi, ceea ce inseamna ca se vor orienta catre generatia B9 din Audi A4. Iata cateva caracteristici pe care le vei intalni pe un astfel de model: MMI (interfata multimedia), lumini LED de zi, asistenta la parcarea laterala, asistenta la parasirea benzii de rulare, sistem de aprindere avansat sau faruri adaptive.

Acestea, dar si multe altele, sunt disponibile pe multe generatii de Audi A4, dar nu toate vin standard pe masinile din generatia B9. Din aceasta cauza, este extrem de important ce model alegi, pentru ca unele caracteristici sunt de gasit doar pe un anume model, fabricat intr-un anume an.

Cum afli ce model de Audi A4 ti se potriveste?

E foarte important sa poti face diferenta intre diversele tipuri de caroserii si intre optionale, mai ales daca acestea sunt disponibile doar in anumiti ani. In felul acesta, va fi mai simplu sa alegi modelul potrivit, in functie de caracteristici si de buget.

Sfatul nostru este sa faci o lista cu ce anume iti trebuie de la o masina A4 si, in functie de aceasta, sa cauti versiunea potrivita.

Cum evaluezi un Audi A4 second-hand?

Vei avea nevoie de lista de mai sus. Din cauza faptului ca sunt atatea variante pe piata, dar si multe optionale, operatiunea nu va fi una extrem de dificila. In momentul in care gasesti o masina potrivita, este absolut necesar sa o evaluezi, pentru a-i determina valoarea.

Examineaza fotografii de-ale masinii si compara-le cu atentie pentru a descoperi eventuale urme de daune. Modelele Audi sunt renumite pentru liniile lor impecabile, iar lipsa acestora poate inseamna ca masina a trecut printr-un eveniment rutier major.

Sub capota, verifica semnele de cabluri sau furtunuri topite, dar si semne ale scurgerilor de lichide. Nu uita sa examinezi cu atentie si pneurile. Daca nu poti face aceste verificari in persoana, roaga-l pe vanzator sa-ti trimita mai multe poze de data recenta. Nu ar trebui sa fie o problema, multi dintre vanzatori vor oferi aceste informatii.

Mergi cu masina la un mecanic autorizat

Daca vehiculul pare in regula dupa aceste verificari, e momentul sa apelezi la un profesionist. O astfel de inspectie poate inseamna si cresterea valorii masinii, dar ofera incredere cumparatorului in vehiculul pe care vrea sa-l achizitioneze.

Concluzie

Modelul Audi A4 este o masina respectata si apreciata pentru calitate si design. Aceste minunate masini raman in forma buna chiar si dupa ani de folosinta, ceea ce reprezinta o optiune mai mult decat potrivita pentru un eventual cumparator.

Cel mai important lucru este, ca inainte de a incepe cautarile, sa determini ce anume te intereseaza la un Audi A4. Fiecare versiune este putin diferita, asa ca e crucial sa stii ce optiune iti este absolut necesara. Chiar si numai faptul ca esti la curent cu aceste informatii este important si te va ajuta sa cumperi exact masina de care ai nevoie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter