Cum iti calculezi timpii de condus pentru o eficienta maxima!

Driver

Ti-ai facut planuri de calatorie si vei merge cu masina? Atunci ar trebui sa citesti acest material. Pentru ca trebuie sa stii cat timpiti va lua sa ajungi la destinatia propusa.

Iti spun de la inceput ca simplul fapt ca ai idee cati kilometri sunt... nu este suficient! Si asta pentru ca ai nevoie de durata exacta a calatoriei tale! Asta inseamna convertirea kilometrilor in unitati de masurare a timpului. Uite cum faci!

Sa spunem ca viteza medie de deplasare este de 60 km/ora. Calculeaza atunci in cat timp vei ajunge la destinatie in functie de numarul de kilometri prin impartirea acestora la viteza de deplasare. De exemplu, daca ai de mers 300 de kilometri, atunci vei ajunge la destinatie in cinci ore. Asta este timpul petrecut in masina, la volan, in timp ce sofezi la viteza indicata.

Dar la acest interval de timp trebuie sa mai adaugi 15 minute pentru pauzele de relaxare, odihna sau o gustare rapida. Gandeste-te ca pe drum poti face o oprire mai lunga - 30 de minute la un fast food sau chiar 45 de minute daca mananci la un restaurant.

Sigur, am pus viteza medie 60 km/ora, insa vei merge si pe drumurile nationale, unde viteza maxima este 100 km/ora, dar si pe autostrada, unde viteza maxima admisa este 130 km/ora. In plus, in localitate nu ai voie sa circuli cu mai mult de 50 km/ora. Viteza medie de 60 km/ora este o estimare cat se poate de buna in conditiile in care pe drum ai sanse mari sa dai peste trafic infernal sau blocaje si restrictii cauzate de reparatii sau chiar accidente.

Te sfatuiesc sa te documentezi bine inainte de a pleca la drum. Care sunt conditiile meteo si, implicit, de drum si trafic pe tronsoanele pe care vei merge? Ploua, ninge sau e ceata? Toate astea, stim bine, impun un sofat prudent, respectiv o crestere a intervalului de timp petrecut in trafic.

E foarte important sa stii exact care este ruta pe care o alegi! Drumul cel mai scurt sau drumul cel mai sigur! Mergi mai mult prin localitati sau o vei lua pe centura sau pe drumuri nationale si autostrazi?

La asta se adauga si ora la care pleci de acasa. Alegi sa pleci dimineata la prima ora, in jurul pranzului sau pleci la drum noaptea? Atentie! Daca trebuie sa ajungi la o intalnire, te sfatuiesc sa pleci mai devreme de acasa indiferent de estimarea facuta de tine!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter