Cum arata si cat costa cea mai scumpa autospeciala de pompieri cumparata de autoritatile romane

Romania nu se poate lauda cu cele mai performante masini de interventie, ba dimpotriva, aproximativ 80% dintre autospeciale au o vechime mai mare de 15 ani. Iata cum arata si cat costa cea mai scumpa autospeciala de pompieri cumparata de autoritatile romane.

Cum arata si cat costa cea mai scumpa autospeciala de pompieri

Cea mai scumpa autospeciala de pompieri costa 400.000 de euro si a fost achiztionata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, prin fonduri europene.

Autospeciala de lux este destinata interventiilor la inaltime. Masina este un real ajutor pentru pompieri, putand fi manevrata atat de la postul de comanda de la baza turnului rotitor ce poate ajunge pana la 42 de metri, cat si de la un post secundar, amplasat pe platforma.

„Autospeciala, in valoare de peste 400.000 euro, specializata pentru interventie si salvare la inaltimi, de pana la 42 de metri, este formata dintr-un turn rotitor compus din: pachet de scari, platforma de lucru la varf si lift. Instalatia pentru stingerea incendiilor este montata in platforma de lucru care va permite atat refularea apei sau spumei cu ajutorul unui tun, cat si cu ajutorul unei tevi de refulare manuala”, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Hunedoara.

Preturile pentru o masina de pompieri second-hand pornesc pe site-urile auto de la 13.000 de euro si pot ajunge la 30.000 de euro.

Masini de pompieri asamblate la Sibiu

Romprim este singurul producator de autospeciale de stins incendii din Romania si unul dintre cei mai mari carosieri din tara.

Compania MHS Trucks & Bus, parte a MHS Holding, detinuta de omul de afaceri Michael Schmidt – importatorul BMW pe Romania, anunta la inceputul anului 2019 construirea, in Sibiu, unei fabrici de autospeciale de pompieri pentru piata romaneasca.

Citeste si: ISU isi inoieste parcul de autospeciale pentru pompieri. Contract de sute de milioane de euro

Prima autospeciala asamblata ca prototip are un pret de aproximativ 300.000 de euro, insa masinile pot ajunge chiar si la 900.000 de euro. Pretul variaza insa in functie de echipamente.

Reprezentantii MHS au explicat pentru Profit.ro au precizat ca tara noastra are o cerere tot mai crescuta pentru astfel de masini, insa compania va lua in considerare si cererea din tarile vecine.

Primul camion electric de pompieri din lume!

A fost creat si primul camion electric din lume. Rosenbauer, unul dintre cei mai mari constructori de camioane speciale, a pus bazele unei autospeciale destinata serviciilor de urgenta. Inginerii au echipat motorul si cu un motor diesel, livrat de BMW, pe langa de 100 kWh.

Camionul este pus in miscare de un sistem de propulsie 100% electric, ce include doua motoare electrice livrate de Volvo Penta, amplasate pe ambele punti. Conceptul are un sistem de tractiune integrala electric, iar fiecare motor livreaza cate 350 kW, aproximativ cate 476 CP fiecare.

Autospeciala este prevazuta si cu un rezervor de 2.000 litri de apa si unul de 200 litri de spuma pentru stingerea incendiilor.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter