Condus pe timp de iarna? Sfaturi pentru soferii cu putina experienta in trafic!

Spre deosebire de anii trecuti, iarna s-a grabit parca de data asta sa isi faca aparitia si in tara noastra inca de la inceputul lunii decembrie. Pentru soferi, iarna este cel mai detestat sezon. Si asta din mai multe motive! In primul rand, iarna, aglomeratia de pe strazi este mult mai mare in anumite intervale orare.

Apoi, cei fara o prea mare experienta se pierd cu firea atunci cand sunt la volan si ii blocheaza si pe altii. Stim, cu totii am fost candva invatacei in tainele condusului, asa ca nu avem de ce sa aruncam o asemenea vina pe voi. Tocmai din acest motiv, astazi va vom oferi cateva sfaturi pe care le puteti lua in seama atunci cand conduceti iarna.

Asa cum o arata si statisticile, numarul soferilor fara experienta in trafic surprinsi in accidente a fost foarte mare. Si asta pentru ca iarna este un anotimp dificil pentru cei care nu stapanesc atat de bine un scuter sau o motocicleta. In primul rand putem vorbi despre variatiile extrem de dese de temperaturi, care fac in asa fel incat sa se formeze zapada si gheata. De asemenea, iarna, vizibilitatea este una scazuta, in timp ce mocirla si lapovita pot pune probleme unui numar mare de soferi.

Mika Kuusi a fost sofer de teste in cadrul Nokian Tyres, asa ca nu putem sa ii punem la indoiala cunostintele legate de sofat. Insa, oare, ce recomanda el tuturor soferilor neexperimentati care ies in trafic in mijlocul iernii? In primul rand, Kuusi le transmite acestora ca cel mai bun sfat este acela al acordarii unei importante majore anvelopelor. Mai mult decat atat, Kuusi le transmite celor care abia au inceput aceasta aventura cu sofatul sa aleaga cel mai bun model din cea mai noua linie de produse.

Apoi, Mika Kuusi le transmite soferilor incepatori ca fara practica, nu se poate vorbi despre curaj. Politia Rutiera sugereaza astfel ca cei mici de acasa sa se inscrie la o scoala pentru soferi. In continuare, Kuusi ne atrage atentia supra suprafetelor alunecoase pe care le vom intalni in nord, drept pentru care este nevoie de o minima practica pe asemenea suprafete alunecoase.

In cele din urma, soferul de teste al celor de la Nokian Tyres indeamna la calm pe cei care urmeaza sa se arunce la volan. Atunci cand intram in panica, putem brusca franele sau putem incorda muschii, ceea ce nu este tocmai recomdata.

Newsletter

Whatsapp