Codul rutier a fost modificat. Ce schimbări au intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2019

cod rutier permis 2019 schimbari

Anul 2019 a venit cu reguli noi pentru soferi! Modificari importante ale Codului Rutier au fost promulgate imediat ce vacanta de Revelion a luat sfarsit.

O modificare intrata in vigoare din prima zi lucrătoare a acestui an este ca soferii vor avea posibilitatea de a alege si de a folosi dovada inlocuitoare mai putine zile, pentru a-si recupera permisul mai repede, in cazul unei suspendari.

Tot de anul acesta, medicii care constata ca un pacient are simptomele unei afectiuni incompatibile cu statutul de sofer sunt obligati sa ceara o evaluare de specialitate a acestuia. In cazul in care evaluarea confirma diagnosticul, clinica autorizata este obligata ss anunte Politia, care va retrage permisul de conducere. Soferul il va putea recupera doar dupa tratament si o noua evaluare de specialitate, care sa confirme insanătosirea, daca este cazul.

O veste bună pentru 2019: punctul de amenda a fost înghetat si a ramas la valoarea de anul trecut, 145 de lei. Soferii care totusi incalca regulile de circulatie si sunt sanctionati vor putea plati mai usor amenda, intr-un cont unic, infiintat anul acesta. Sanctiunea va putea fi achitata de oriunde din tara, indiferent de domiciliul contravenientului.

Newsletter

Whatsapp