Cod Rutier 2021: care sunt amenzile pentru motocicletele si masinile cu tobe modificate, care depasesc nivelul legal al decibelilor

Motocicletele sau masinile cu tobe modificate atrag atentia impatimitilor, insa si a Politiei Rutiere! Iata care sunt amenzile pentru aceste modificari, care depasesc nivelul legal al decibelilor si ce zice Codul Rutier 2021.

Cod Rutier 2021: care sunt amenzile pentru motocicletele si masinile cu tobe modificate, care depasesc nivelul legal al decibelilor

De multe ori auzim zgomote venite de la motocicletele si masinile cu tobe modificate si ne intrebam care este amenda pentru cei ce folosesc asa ceva. Ei bine, conform Codului Rutier 2021, autovehiculele sau motocicletele cu esapamente care depasesc nivelul legal al decibelilor este destul de mare, asa ca ar fi bine sa stii acest lucru inainte de a iti monta asa ceva pe automobilul tau.

Ce spune Codul Rutier 2021 legat de masinile sau motocicletele cu tobe modificate

Dupa cum era de asteptat, Codul Rutier 2021 interzice conducerea unui autovehicul si tractor agricol sau forestier care emana noxe peste limita legala admisa sau al carui zgomot in mers sau stationare depaseste pragul fonic prevazut de lege. Totodata, sunt este interzisa conducerea unui autovehicul care are montat pe sistemul de evacuare a gazelor dispozitive neomologate.

Citeste si: Cod Rutier 2020. Ce amenda poti primi daca dimensiunile rotilor sunt mai mari decat cele trecute in cartea masinii

De asemenea, amintim soferilor care isi modifica sistemul de evacuare, ca este interzisa si montarea de anvelope cu alte dimensiuni ori caractereistici decat cele prevazute in certificatul de inmatriculate. Bineinteles, este interzisa si folosirea anvelopelor care prezinta taieturi sau rupturi ale cordului sau sunt uzate peste masura.

Mai amintim ca este interzisa si aplicarea foliilor sau tratamentelor chimice pe dispozitivele de luminare ori semnalizare luminoasa si care poate diminua eficacitatea acestora. Legea mai adauga faptul ca este interzisa si aplicarea acestor tratamente pe placutele cu numarul de inmatriculare, daca acestea impiedica citirea acestuia.

Ce amenzi risti pentru motocicletele si masini cu tobe modificate, ce depasesc pragul fonic prevazut de lege

Ei bine, cei care recurg la astfel de modificari, trebuie sa stie ca acest lucru constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni, de la 4 sau 5 puncte. Astfel soferii risca o amenda intre 580 si 725 lei.

Aceeasi amenda este aplicata si celor care conduc autovehicule sau tractoare agricole ori forestiere, ce au montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in certificatul de inmatriclare sau de inregistrare, ori sunt uzate peste limita admisa.

Daca folosesti telefonul atunci cand conduci si nu ai optat pentru un suport auto, atunci trebuie sa stii ca folosirea unui telefon mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni. Pe scurt, primesti o amenda intre 580 si 725 lei, dar in acest caz ti se suspenda si dreptul de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter