Clasamentul anvelopelor de iarna 2019 conform testelor de specialitate

Anvelope Iarna 2019

Condusul pe timpul iernii este piatra de încercare pentru fiecare șofer. Vremea rece, zăpadă și gheața îți pot afecta capacitatea de a face orice manevră în siguranță pe șosea. Chiar dacă mașina ta are tracțiune integrală, doar anvelopele de iarnă îți vor îmbunătăți performanța mașinii și încrederea pe drum.

De-a lungul timpului au apărut multe tipuri de anvelope de iarnă, fiecare anvelopă fiind diferită, cu calități unice, potrivite pentru nevoile fiecăruia dintre noi. Unele anvelope de iarnă se comportă mai bine pe zăpadă adâncă, în timp ce altele se comportă cel mai bine pe gheață. Unele au modele de rulare agresive, în timp ce altele au fante inteligente în anvelopă, numite striuri, care ajută la prinderea pe zăpadă.

Este ușor să te simți pierdut în această lume a anvelopelor de iarnă, să fii sigur că ai ales cea mai bună variantă pentru mașina ta dar și pentru bugetul tău, să știi că vor fi destul de performante încât să te treacă în siguranță de iarna cea grea.

Pentru a afla care sunt cele mai performante anvelope de iarnă se fac teste care să le pună la încercare în cele mai dificile condiții. Și anul acesta au fost testate peste 16 anvelope de iarnă de la cei mai renumiți producători. Nu au fost surprize extraordinar de mari, pe primele poziții fiind în mod uzual cam aceeasi producători ca în fiecare an.

Cele mai cunoscute anvelope de iarnă testate anul acesta au fost și cele care s-au plasat pe primele poziții: Continental WinterContact TS860, Dunlop WinterSport 5, Goodyear Ultragrip Performance, Hankook Icept RS2, Michelin Alpin 6, Pirelli Sottozero 3, Toyo Snowproox S954, Vredestein Wintrac Pro, Nokian WR D4.

Continental WinterContact TS860

Proprietăți echilibrate fără compromisuri, câștigător în numeroase teste.

ContiWinterContact TS 860 este anvelopa de iarnă care a câștigat în aproape toate testele. Victoria este rezultatul unei performanțe foarte echilibrate în toate categoriile testate. Performanță care nu s-a pierdut indiferent de suprafata condusă, ceea ce este foarte important pentru anotimpul rece. Condițiile se schimbă foarte des pe timpul iernii, astfel încât trebuie să fii pregătit întâlnești pe drum și zăpadă și gheață. Cool Chili asigură performanțe maxime de frânare în orice condiții meteorologice de iarnă. Drenajul stratului lichid reduce distanța de frânare pe drumurile acoperite cu gheață. Snow Curve + este o tehnologie pentru viraje sigure pe drumurile acoperite cu zăpadă. De asemenea, Continental câștigă la toate dimensiunile, deci nu poți greși având anvelope de iarnă Continental pe mașina ta.

Dunlop WinterSport 5

Uimitor de liniștit și confortabil.

În general, Dunlop Winter Sport 5 oferă aderență excelentă în toate condițiile, inclusiv pe drum uscat. Acest lucru oferă încredere absolută tuturor șoferilor în a manevra mașina în condiții meteo dure, cum ar fi zăpadă profundă, ploi abundente și posibilitatea de acvaplanare. Cu toate acestea, pe gheață nu oferă aceleași performanțe ca alte anvelope de top dar este un bun competitor.

Dunlop Winter Sport 5 a făcut posibilă prinderea eficientă pe zăpadă cu un model inovator al benzii de rulare și cu o greutate redusă ce face manevrarea ușoară pe timpul iernii. Modelul Dunlop Winter Sport 5 este prevăzut cu caneluri mai late care asigură o aderență excelentă și performanțe pe suprafețele de iarnă. Proiectarea benzii de rulare permite, de asemenea, o dispersie eficientă a apei, noroiului și zăpezii.

Hankook Icept RS2

Un excelent raport calitate-preț

Acest model este o soluție excelentă pentru șofatul pe timp de iarnă, deoarece asigură o bună manevrare pe zăpadă, noroi și drumuri umede. Acest model nu are doar performanțe deosebite în timpul conducerii urbane obișnuite, ci și pe trasee mai lungi și mai pretențioase. Hankook Winter i * cept RS2 W452 este construit cu o cale de rulare direcțională, echipată cu un număr crescut de striuri care se prind în zăpadă pentru a asigura o tracțiune optimă. Lungimea și suprafața canelurilor au fost crescute pentru a îmbunătăți tracțiunea pe zăpadă optimizând zona de contact rutier.

Pentru a fi sigur că ești în siguranță pe drumurile acoperite de gheață sau zăpadă, ai nevoie de un set de anvelope de iarnă performante. Indiferent de anvelopele de iarnă pe care le alegi pentru mașina ta, alege asumat și în cunoștință de cauză.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter