Cele mai periculoase sosele din Romania. Tara noastra, pe primul loc in UE la accidente

Articol scris de Mihai C, in data de 19 Februarie 2019

In 2018, Romania a devenit tara cea mai periculoasa din Uniunea Europeana din punctul de vedere al accidentelor auto care s-au soldat cu decese. Depasirea vitezei, alcoolul la volan sau nerespectarea distantei dintre vehicule sunt principalele cauze, insa un factor pe care politistii nu l-au luat deloc in considerare este starea precara a drumurilor.

Cu aceasta ocazie, Politia Romana a dat publicitatii un clasament al celor mai periculoase drumuri de la noi din tara, clasament intocmit pe baza numarului de accidente produse in 2018 si a numarului victimelor rezultate din aceste coliziuni.

Potrivit clasamentului intocmit de politisti, cel mai periculos drum de la noi din tara este DN1. Doar anul trecut au avut loc 587 de accidente pe acest drum, in urma carora 80 de persoane si-au pierdut viata. Cele mai multe accidente au avut loc intre Bucuresti si Ploiesti, acolo unde drumul este unul cu patru benzi, se circula cu viteza, iar separatoarele de drum lipsesc pe multe portiuni.

A doua cea mai periculoasa sosea din Romania este DN2, pe care s-au produs 491 de coliziuni in anul 2018, soldate cu 89 de morti. TOP 3 este completat de Drumul National 6, pe care s-au inregistrat 409 accidente, cu un numar total de 66 de decese.

Politia Romana a realizat si un top al factorilor care duc la accidentele de pe soselele patriei. Viteza excesiva este principala cauza, in timp ce nerespectarea distantei dintre vehicule se situeaza pe al doilea loc. Al treilea cel mai decisiv factor este reprezentat de preocuparile diverse care distrag atentia soferilor in timpul condusului, ca vorbitul la telefon sau live-urile pe Facebook.

Alte abateri de la Codul Rutier ce rezulta des in coliziuni sunt: conducerea sub influenta alcoolului, neasigurarea la schimbarea directiei de mers, neacordarea de prioritate, adormirea la volan sau depasirea neregulamentară.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Concedieriile vor fi facute pana la sfarsitul lunii august, iar anuntul a fost facut astazi de mai marii companiei de peste Oceanul Atlantic. Mii de oameni vor rămâne fara loc...
de - 20 Mai 2019
Accidentul a avut loc chiar in fata sediului de Politie din Galati. Un copil de 13 ani a fost lovit de o masina de teren, la volanul careia se afla...
de - 20 Mai 2019
Angajatii Dacia care au facut greva si au amenintat ca vor continua cu protestele vor primi bani in plus la salariu si bonusuri din partea companiei. Sindicatul muncitorilor de la...
de - 20 Mai 2019
Avea doar 21 de ani. Marius era un mare pasionat de viteza si nu-si ascundea placerea de a trai orice moment la maximum, insa marea lui slabiciunea avea sa-i aduca...
de - 20 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

5900.00 EUR - 20 Mai 2019
4700.00 EUR - 20 Mai 2019
3500.00 RON - 20 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare