Care sunt cele mai mari si cele mai puternice macarale din lume

Cum sunt construite cele mai inalte cladiri? Cu ajutorul celor mai mari si puternice macarale din lume, bineinteles!

Care sunt cele mai mari si cele mai puternice macarale din lume

Pentru a construi cele mai inalte si impresionate constructii din lume ai nevoie de niste utilaje puternice. Astazi vom afla care sunt cele mai mari si mai puternice macarale din lume.

Cea mai mare macara mobila

LiebherrLTM-11,200-9.1, zisa si „Mammoth“, este de departe cea mai impresionanta si puternica macara din lume. Utilajul este fabricat in Germania, iar in 2007 a fost inregistrata „Guinness Book of Records“.

Citeste si: Esti in cautarea unei macarale second-hand? Iata care sunt cele mai scumpe de pe olx.ro si ce trebuie sa stii despre cea mai scumpa macara.

„Mammoth“ are un brat format din opt sectiuni telescopice, motor cu 6 cilindri de 240kW (pe langa principalul motor cu 9 axe, cu o capacitate de 500kW) si este controlata de optsprezece roti. Impresionatul utilaj cantareste nu mai putin de 363 de tone si are o sarcina de incarcare de 1,3 tone. Cea mai mare macara mobila este proiectata pentru lucru chiar si la 180 de metri inaltime. Aceasta macara a fost proiectata prima oara pentru a fi folosita in Dubai. 

LiebherrLTM-11,200-9.1 are o viteza maxima de depalsare de 12 km/h si se poate monta in doar 10 ore. 

Cea mai mare macara pe senile

CC 8800-1 Twin Terex este cea mai mare macare pe senile, a fost realizata in America de producatorul Terex si a fost pusa in lucru pe un santier imens din China. Utilajul a fost folostia pentru prima oara in ianuarie 2010 pentru a ridica primul generator din lume de energie nucleara AP1000, situat in Shandong Haiyang. Generatorul are o dimensiune impreionanta, 21 x 14 x 21, si cantareste 1046 de tone.

Aceasta macarapoate ridica 60 de tone, dar nu si pe bratul complet extins. Atunci cand aceasta sarcina este redusa la capacitatea de 11 tone, deoarece raza maxima a bratului este de 80 de metri.

Cea mai mare macara plutitoare

In cazul macaralei plutitoare lider este China. Cea mai mare macara plutitoare se mumeste DLV400 si este capabila sa ridice sarcini de pana la 4400 de tone. Ea este folosita in industria petroliera si a gazelor, este capabila sa isi desfasoare activatatea in orice condtiii meteorologice chiar si in conditii de inghet. 

Lungimea acestui urias utilaj depaseste 174 de metri, latimea este de 48 de metri si are 7 motoare diesel, care au propria centrala. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter