Ce trebuie sa verificam la masina inainte de vacanta de vara

Vacanta de vara este tot mai aproape, in ciuda faptului ca vremea nu o arata suntem la un pas de luna iunie, iar acest lucru presupune noi pregatiri pentru soferii care isi planuiesc vacante lungi cu multi kilometri de rulat. Pentru a nu avea probleme in timpul unui concediu este bine sa verificam cateva aspecte la venirea verii.

1. Lichidul de racire si nivelul uleiului

Inaintea unui drum lung pe timp de vara e bine sa verificam daca avem suficient lichide de racire a motorului, dar si nivelul uleiului, precum si consitenta lui. Pe timp de vara, motorul masinii devine suprasolicitat, iar racirea trebuie sa se ridice la nivelul incalzirii motrului.

2. Presiunea in pneuri

De cate ori plecam intr-o vacanta e bine sa verificam presiunea in pneuri, deoarece pe durata unui concediu bagajele ne vor ocupa destul de mult spatiu. Totusi, trebuie sa fim precauti deoarece cauciurile prea umflate pod aduce o explozie.

3. Aerul conditionat

Aerul conditionat este accesoriul de la masina pe care il utilizam cel mai mult pe timpul verii. Pentru a nu avea surprize e bine sa il verificam si chiar sa incercam sa curatam cat de cat zona respectiva. E bine sa avem grija cum setam temperatura, deoarece o diferenta prea mare de temperatura ne poate crea probleme in momentul in care iesim din masina.

4. Trusa medicala

E bine ca inainte sa plecam intr-o vacanta de vara sa verificam trusa medicala si valabilitatea ei, deoarece in primul rand am putea avea nevoie de lucruri pentru tratarea anumitor probleme, iar in al doilea rand riscam ne alegem cu o amenda daca nu este in regula si suntem verificati de politisti.

Vacantele de vara sunt cele mai placute, insa exista si riscuri importante de care e bine sa ne ferim. Pe langa verificarile pe care trebuie sa le facem la masina inainte sa plecam cu ea la un drum lung, e bine sa avem o imbracaminte adecvata care sa nu ne expuna unor iritatii, dar si sa incercam sa ne protejam cu diferite crème de razele soarelui si nu in ultimul rand sa cautam zone umbroase in momentul in care parcam masina pret de cateva minute.

Newsletter

Whatsapp