Ce trebuie sa stiti ca sa nu fiti pacaliti la schimbul de anvelope pentru iarna

Meteorologii au anuntat primele temperaturi cu minus si posibile ninsori in zonele montane in urmatoarele zile.

Anvelope iarna

Soferii din intreaga tara s-au alarmat si au inceput sa ia cu asalt service-urile pentru a trece la anvelope de iarna. Cele mai bune vulcanizari din orase au programari pana la mijlocul lunii noiembrie, iar cele mai slabe pot pacali soferii.

Multi dintre conducatorii auto sunt speriati de amenda de aproape 3.000 de lei daca sunt prinsi ca au anvelope de vara pe drumurile acoperite de zapada, gheata sau polei.

Pentru a evita sa fie pacaliti sau sa cirucle cu anvelope neconforme, soferii trebuie sa fie atenti la cateva detalii. In primul inainte de montarea unor noi anvelope trebuie citita eticheta, acolo unde scrie clar aderenta, consumul si numarul de decibeli.

Dimensiunea anvelopei este foarte importanta pentru o masina, iar acest detaliu il putem gasi in cartea tehnica sau pe stalp. Anvelope de iarna trebuie sa aiba M + S si fulgul. Acest lucru fiind specific anvelopelor de iarna. Cand depaseste 3,6 mm de uzura, anvelopa trebuie schimbata.

Politistii au tras un semnal de alarma si au anutat ca vor acorda amenzi intre 1305 lei si 2900. Pe langa bani, vom ramane si fara certificatul de inmatriculare al masinii intr-o astfel de situatie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter