Ce trebuie sa stiti despre antigel?

Antigel

Am ajuns deja la mijlocul lunii octombrie, iar iarna ne da tarcoale din ce in ce mai accentuat, unele zone ale tarii confruntandu-se chiar si la acest moment cu temperaturi de sub zero grade pe timp de noapte sau cu zapezi.

Am vorbit saptamanile trecute despre importanta cauciucurilor de iarna si a lanturilor antiderapante, v-am dat si niste sfaturi in legatura cu pregatirile pe care trebuie sa le faceti acum in prag de iarna, insa am omis pana acum sa va spunem si despre antigel.

Stim ca este doar un lichid, insa este important sa stim anumite chestiuni despre el si sa nu il neglijam. In primul rand trebuie sa intelegem ce este acela antigelul, in felul acesta devenind constienti si de cat de important este el pentru masina noastra in aceasta perioada care urmeaza.

Antigelul este un lichid care este folosit avand ca scop racirea motorului, acesta preluand caldura de la propulsor si trimitand-o catre radiator. Mai pe scurt, antigelul este atat de important pentru masinile noastre pe timp de iarna deoarece ne protejeaza motorul impotriva inghetului, supraincalzirii si coroziunii. Asadar, speram ca v-am convins de ce insistam sa acordati o importanta speciala acestui lichid.

Citeste si: Cum putem fi pacaliti in service auto? Iata o lista de probleme cu care anumiti soferi s-au confruntat!

 

Un alt lucru important de stiut in legatura cu antigelul este acela ca el dispune de proprietati diferite in comparatie cu cele ale apei. Spre exemplu, stim ca apa va ingheta cand temperatura se va mentine la 0 grade Celsius si ca va incepe sa fiarba cand temperatura va ajunge la 100 de grade Celsius. Ei bine, lichidul de antigel are temperatura de inghet de -50 de grade de Celsius, in timp ce temperatura de fierbere este de 140 de grade Celsius.

De asemenea, antigelul ajuta la evitarea depunerilor de calcar care ar putea afecta transferul termic obisnuit. De asemenea, trebuie stiut faptul ca nu exista un singur fel de antigel care poate fi cumparat, deoarece pe piata sunt mai multe optiuni in acest sens. Insa, este foarte important sa stim ce tip de antigel folosim pentru masina noastra, nefiind deloc indicat sa combinam mai multe tipuri de antigel. In felul acesta, lichidul isi va pierde proprietatile care il fac atat de important.

Tot in legatura cu felurile de antigel din care putem alege, trebuie sa stim si care dintre ele este compatibil cu motorul masinii noastre. In cazul in care folosim un lichid care nu se potriveste propulsorului nostru, avem toate sansele ca acesta sa sufere daune importante pe care mai mult ca sigur ca nu ni le dorim. Asadar, trebuie sa fim foarte atenti la acest aspect!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter