Ce trebuie sa faci daca te opresc politistii rutieri in trafic!

Politia Romana

Ai fost tras pe dreapta de politistii rutieri desi crezi ca nu ai facut nimic in afara legii? Iti spun mai jos cand te poti opri agentii de politie in trafic! Atentie, poti fi tras pe dreapta si in cadrul unui control de rutina, asa ca cel mai bine ar fi sa ramai calm in caz ca se intampla asta.

In cadrul controalelor de rutina se verifica fie actele - inclusiv cele ale masinii, alcoolemia sau chiar starea tehnica a masinii. Ti se poate cere sa deschizi portbagajul. Daca ti se pare ca politistii sunt prea insistenti, nu te speria! De multe ori, se organizeaza filtre rutiere pentru identificarea si prinderea unor oameni certati cu legea, asa ca politistii trebuie sa fie extreme de vigilenti.

Pe de alta parte, oamenii legii te pot opri cand au o banuiala sau dovada de necontestat ca ai incalcat una dintre regulile de circulatie. Daca vorbesti la telefon in timp ce sofezi… sa nu te miri daca esti tras pe dreapta si, eventual, amendat. La fel daca ai uitat sa iti pui centura de siguranta!

Ce trebuie sa faci daca esti tras pe dreapta?

1. Sa prezinti documentele solicitate si prevazute de legislatia in vigoare
2. Sa ramai in interiorul vehiculului - daca agentul nu iti cere sa cobori langa masina. Asigura-te ca si pasagerii tai au o conduita potrivita, raman in masina si nu fac scandal! Daca nu respecti indicatiile agentului de politie sunt sanse sa ramai fara permis timp de o luna!
3. Daca ai plecat pe fuga si nu ai la tine niciun act si nici permisul de conducere sau actele masinii, respecta solicitarile politistului - acesta poate verifica prin statia datele legate de masina, dar iti poate cere sa il insotesti la sectia de politie. Nu te opune! Tot asa trebuie sa procedezi si daca ai incalcat legislatia rutiera!
4. Sa permiti agentului sa verifice starea tehnica a masinii, dar si portbagajul!
5. Nu refuza testul pentru consumul de alcool si a altor substante interzise. Daca ai probleme de sanatate si iei pastile, e mai bine sa ii spui agentului despre ce este vorba!
6. Nu refuza drumul la spital pentru recoltarea de probe biologice. Daca nu ai consumat nicio substanta interzisa, nu ai de ce sa iti faci griji. Iar daca te simti cu musca pe caciula, e mai bine sa cooperezi si agentii! Daca refuzi sa mergi la spital, ti se face dosar penal, indiferent ca ai consumat sau nu substante interzise.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter