Ce tipuri de vopsea auto exista si care este diferenta dintre ele

Vopseaua auto este cea mai importanta pentru soferi, iar acestia au grija ca ea sa nu se zgarie, o protejeaza importiva sevei de copac sau a pasarilor. Insa, nu multi stiu de cate tipuri este vopseaua auto si care este diferenta intre ele.

Ce tipuri de vopsea auto exista si care este diferenta dintre ele

Pentru posesorii de autoturisme, vopseaua auto este extrem de importanta, pentru ca ea protejeaza automobilele. Totusi, de multe ori este o bataie de cap sa protejezi vopseaua impotriva sevei de copac sau a gainatului de pasare. Tocmai de aceea este necesar sa stii de cate tipuri este vopseaua auto si care este diferenta intre ele.

Colantarea auto, solutia pentru protejarea vopselei

Pentru cei ce sunt prea lenesi si nu pot sa aiba grija de vopseaua masinii, colantarea acesteia este solutia perfecta. Avantajul principal este ca un colant protejeaza vopseaua masinii de gainatul de pasari, praf, soare etc.

Citeste si: Cum se aplica vopseaua auto si cat de groasa este? Secretele cuptorului de culoare!

Chiar si in cazul unor accidente minore, colantul protejeaza vopseaua. Insa, trebuie sa retii ca un colant bun costa, asa ca o sa fie necesar sa apelezi la o firma specializata care poate face o treaba de calitate.

Tocmai de aceea, o colantare a unul hatchback precum BMW Seria 1 sau Mercedes-Benz Clasa S poate costa in jur de 3.900 de lei si poate ajunge pana la 4.900 de lei atunci cand se foloseste un colant de calitate superioara.

Pentru un automobil de clasa medie ca BMW Seria 3 sau un Audi A4, vei plati undeva la 4.500 de lei sau pana la 5.500 de lei daca alegi materiale de la 3M, Hexis sau Avery Dennison.

Automobilele de clasa mare sau SUV-urile mari sunt cele mai scumpe atunci cand vine vorba de colantare, iar preturile incep de la 4.800 de lei si urca pana la 5.800 de lei. Trebuie sa stiti ca preturile nu includ TVA, dar includ manopera si certificat de garantie si calitate.

Care sunt tipurile de vopsele auto si ce diferente exista intre ele?

Cu toate ca majoritatea dintre noi ne referim la vopseaua unei masini atunci cand aducem vorba de culoare, lucrurile nu stau chiar asa, pentru ca pana acolo masina ta primeste mai multe straturi. Iar inainte de a ajunge la culoare, masina primeste un strat catodic si unul de primer/grund.

Ei bine, vopseaua auto este de mai multe feluri: vopsea metalizata, vopsea uretana si vopsea acrilica.

Vopseaua uretana este o alegere buna pentru ca poate acoperi orice alt strat de vopsea. Poate acoperi pana si lacul, se usuca extrem de repede si va rezista o perioada indelungata.

Vopseaua metalizata este cunoscuta de masjoritatea dintre noi, pentru ca majoritatea masinilor vin cu asa ceva. Arata extrem de bine si poate ascunde foarte bine micile zgarieturi de pe caroseria masinii tale.

Vopseaua acrilica este extrem de usor de aplicat si produce un efect glossy pentru caroseria masinii. Aceasta vopsea necesita si un cuptor, pentru ca atunci cand se usuca devine un strat protector, cu o duritate ridicata.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter