Ce semnifica, de fapt, simbolurile si abtibildurile ciudate de pe masinile din Romania

Nu de multe ori vedem masini care au diverse simboluri si abtibilduri lipite pe partea din spate. Ce semnifica aceste semne ciudata de pe masinile din Romania si ce spera acei soferi sa obtina cu ele.

Ce semnifica, de fapt, simbolurile si abtibildurile ciudate de pe masinile din Romania

De ce aleg anumiti soferi sa isi lipeasca diferite simboluri si abtibilduri pe spatele masinii? Ce semnifica acestea si de ce multe din masinile din Romania au asa ceva. Ce vor respectivii soferi sa obtina cu ajutorul lor?

Ce amenda risti daca iti agati cruciulite sau alte obiecte in parbriz

Mai intai, haideti sa vorbim si despre acei soferi care aleg sa agate o multime de cruciulite sau alte obiecte in parbriz. De foarte multe ori am vazut soferi care agata obiecte religioase sau suporturi pentru diverse dispozitive electronice, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamuri laterale.

Citeste si: Cod Rutier 2021. Care este amenda daca iti montezi diferite dispozitive neomologate pe masina

Ei bine, la aceasta lista mai adaugam si carnetele de notite, dar si acele CD-uri vechi cu care soferii spera sa poata pacali aparatele de radar ale Politiei Rutiere.

Amenda pentru toate aceste dispozitive este destul de mare, iar conform Codului Rutier 2021, este o contraventie incadrata in clasa a IV-a de sanctiuni. Pe scurt, poti lua o amenda de pana la 3.000 de lei daca si tu agati criuciulite, CD-uri sau alte obiecte care restrang sau estompeaza vizibilitatea.

Tine parbrizul curat, insa ai grija si de geamurile laterale. Daca folosesti folii pentru geamuri, nu uita ca si acestea trebuie sa fie autorizate RAR.

Ce reprezinta acele simboluri si abtibilduri lipite pe diverse masini?

Ei bine, atunci cand vezi masinile care au lipita o cruce stilizata, inseamna ca acele automobile au trecut printr-o slujba de sfestanie. Daca ai fost atent atunci cand ai vizitat o biserica ce are un magazin generos, ai observat ca aceste cruci care se lipesc pe masina se pot cumpara din acele locuri.

Bineinteles, soferii care apeleaza la un astfel de abtibild, spera ca acesta sa ii fereasca de evenimente nedorite. Mai adaugam ca trebuie sa fie si extrem de atenti, pentru a evita diverse pericole.

Un alt semn despre care vorbim este „pestele lui Iisus”. Acest simbol are in spate povestea scrisa in evanghelie, in care Iisus a folosit doi pesti pentru a hrani multimea de 5.000 de persoane.

Simbolul acestui peste mai apare si la alte culturi, de exemplu la cea egipteana, unde reprezinta simbolul fertilitatii zeitei Isis. In alte civilizatii reprezenta reincarnarea sau forta vitala.

Cert e ca multi soferi aleg sa lipeasca acest simbol pe masina pentru a fi ocrotiti de pericole sau accidente nedorite. Din nou, adaugam ca respectarea regulilor si atentia sunt esentiale in evitarea pericolelor.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter