Ce se va intampla cu masinile aduse din Marea Britanie, in cazul unui Brexit fara acord

Masina volan dreapta

La finalul lunii martie, Marea Britanie ar trebui sa iasa din Uniunea Europeana. Acest lucru ii poate afecta insa si pe multi romani. Nu ne referim la cei care traiesc si muncesc in Regat, ci chiar la cei din tara. Aceia care au in posesie automobile aduse din Marea Britanie. Potrivit legislatiei in vigoare, autoritatile nu pot face nimic acum impotriva celor care au masini cu volanul pe dreapta, insa acest lucru se va schimba, in cazul unui Brexit fara acord.

Registrul Auto Roman a anuntat deja modificari importante, privind inmatricularea vehiculelor provenite din Marea Britanie, din 30 martie 2019.

"Vehiculele noi, care au fost omologate UE de tip de catre UK (marca e11) nu vor mai primi automat cartea de identitate a vehiculului (CIV) in vederea inmatricularii, dat fiind faptul ca omologarea UE de tip si certificatul de conformitate (CoC) aferente isi pierd valabilitatea de la data mentionata mai sus.

Aceste vehicule vor fi supuse unei reomologari individuale, cu verificarea conditiilor tehnice aplicabile pentru vehicule noi.

De asemenea, o CIV eliberata pe baza unei omologari UE de tip acordata de UK, pentru un autovehicul nou provenit din UK si care nu a fost inca inmatriculat, isi va pierde valabilitatea si nu mai poate fi utilizata la inmatriculare", informaeza Registrul Auto Roman.

Modificarile vizeaza si masinile second-hand cu volanul pe partea dreapta. Acestea nu vor mai putea fi inmatriculate la noi in tara. De asemenea, inspectia tehnica facuta in Marea Britanie nu va mai fi acceptata, iar posesorii de autovehicule vor trebui sa refaca inspectia la RAR.

"De la aceeași data, la omologarea individuala pentru vehiculele utilizate (second-hand) nu mai sunt recunoscute omologarile UE de tip acordate de UK (marca e11), fiind necesara o reomologare individuala conform cerintelor din RNTR-7, aplicabile vehiculelor utilizate care provin din state terte.

In cazul emisiilor poluante se impune conditia privind nivelul minim de poluare Euro 3/Euro III.

Incepand cu 30.03.2019, autovehiculele utilizate (second-hand), cu postul de conducere pe partea dreapta si care provin din UK, nu vor mai putea primi CIV, indiferent de omologarea in baza careia au fost inmatriculate", transmite RAR.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter