Ce se va intampla cu masinile aduse din Marea Britanie, in cazul unui Brexit fara acord

Articol scris de Mihai C, in data de 14 Martie 2019

La finalul lunii martie, Marea Britanie ar trebui sa iasa din Uniunea Europeana. Acest lucru ii poate afecta insa si pe multi romani. Nu ne referim la cei care traiesc si muncesc in Regat, ci chiar la cei din tara. Aceia care au in posesie automobile aduse din Marea Britanie. Potrivit legislatiei in vigoare, autoritatile nu pot face nimic acum impotriva celor care au masini cu volanul pe dreapta, insa acest lucru se va schimba, in cazul unui Brexit fara acord.

Registrul Auto Roman a anuntat deja modificari importante, privind inmatricularea vehiculelor provenite din Marea Britanie, din 30 martie 2019.

"Vehiculele noi, care au fost omologate UE de tip de catre UK (marca e11) nu vor mai primi automat cartea de identitate a vehiculului (CIV) in vederea inmatricularii, dat fiind faptul ca omologarea UE de tip si certificatul de conformitate (CoC) aferente isi pierd valabilitatea de la data mentionata mai sus.

Aceste vehicule vor fi supuse unei reomologari individuale, cu verificarea conditiilor tehnice aplicabile pentru vehicule noi.

De asemenea, o CIV eliberata pe baza unei omologari UE de tip acordata de UK, pentru un autovehicul nou provenit din UK si care nu a fost inca inmatriculat, isi va pierde valabilitatea si nu mai poate fi utilizata la inmatriculare", informaeza Registrul Auto Roman.

Modificarile vizeaza si masinile second-hand cu volanul pe partea dreapta. Acestea nu vor mai putea fi inmatriculate la noi in tara. De asemenea, inspectia tehnica facuta in Marea Britanie nu va mai fi acceptata, iar posesorii de autovehicule vor trebui sa refaca inspectia la RAR.

"De la aceeași data, la omologarea individuala pentru vehiculele utilizate (second-hand) nu mai sunt recunoscute omologarile UE de tip acordate de UK (marca e11), fiind necesara o reomologare individuala conform cerintelor din RNTR-7, aplicabile vehiculelor utilizate care provin din state terte.

In cazul emisiilor poluante se impune conditia privind nivelul minim de poluare Euro 3/Euro III.

Incepand cu 30.03.2019, autovehiculele utilizate (second-hand), cu postul de conducere pe partea dreapta si care provin din UK, nu vor mai putea primi CIV, indiferent de omologarea in baza careia au fost inmatriculate", transmite RAR.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Centrul Infotrafic a anuntat ca, in urmatoarele doua saptamani, traficul va fi restrictionat pentru efectuarea de lucrari pe Autostrada Soarelui Lucrarile vor avea loc la kilometrul 51, pe raza localitatii...
de - 22 Martie 2019
Masinile tunate sunt pasiunea multora dintre noi. Fie ca vorbim despre tuning la motor sau despre modificarea aspectului exterior, autovehiculele modificate intorc multe capete pe strada. Dar totul se va...
de - 22 Martie 2019
Registrul Auto Roman vine in ajutorul romanilor care vor sa isi cumpere o masina la mana a doua. A lansat aplicatia ISTORIC VEHICUL, unde oricine doreste sa cumpere o masina,...
de - 21 Martie 2019
Desi suntem deja trecuti de mijlocul lunii martie, despre Programele Rabla inca nu se stie mare lucru. Tocmai din acest motiv au organizat si cei de la Ministerul Mediului o...
de - 20 Martie 2019

Cele mai noi anunturi

30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare