Ce se strica prima oara la o Dacia Logan daca n-o folosesti mai multe luni

Ce se strica prima oara la o Dacia Logan daca n-o folosesti mai multe luni

Nu mai este nici un secret faptul ca o masina care sta in parcare se strica mai repede decat una care circula in fiecare zi. Acest lucru se aplica si la Dacia Logan, asa ca trebuie sa stii ce se strica prima oara daca nu o folosesti timp de mai multe luni.

Masinile se strica mai repede atunci cand nu sunt folosite, asa ca toti mecanicii recomanda sa le miscam cat mai des, daca nu vrei sa platim mai mult pe urma. Acest lucru se aplica si la Dacia Logan, iar pentru a evita eventuale defectiuni, nu ar fi rau sa incerci sa mergi cu ea cat mai mult.

Ce lichide sunt afectate atunci cand nu circulam cu masina?

Nu numai piesele masinii sunt afectate atunci cand nu o conducem timp de mai multe luni, ci si lichidele. O sa incepem cu combustibilul masinii, care este afectat de oscilatiile de temperaturi. Cea mai buna idee este sa golesti rezervorul si sa alimentezi masina cu un carburant mai scump.

Citeste si: Cea mai mare problema pe care o are Dacia Logan dupa 40.000 de kilometri

Uleiul necesita si el verificari periodice, iar daca acesta s-a scurs pentru ca nu ai mai circulat cu masina trebuie sa ai mare atentie, pentru ca cilindrii motorului s-ar putea sa fie uscati.

Si lichidul de frana sau cel de racire sunt de importanta maxima, pentru ca acestea sunt esentiale pentru siguranta noastra si a masinii. Cel mai bine ar fi daca le inlocuiti, iar in acest fel masina nu va avea de suferit.

Daca tot suntem in sezonul cald, o sa va spunem ca si freonul are nevoie de o verificare. Nu uitati ca acesta se poate evapora daca garniturile de cauciuc si-au pierdut din proprietati si se crapa.

Care este piesa care cedeaza prima daca nu circuli cu un Logan timp de mai multe luni?

Prima piesa care va ceda atunci cand nu circulam cu o Dacia Logan este acumulatorul masinii. Este necesar sa aveti in portbagaj o pereche de cabluri de curent, insa luati in vedere si aceste scule esentiale la drum lung!

Discurile de frana sunt si ele victime sigure, pentru ca daca nu miscam masina timp de mai multe luni, acestea vor rugini si se sudeaza de placute si de etrier. La fel se intampla si cu frana de mana, iar cei ce obisnuiesc sa o lase trasa o vor gasi blocata.

Pompa de apa cedeaza si ea daca masina nu este miscata si aducem in discutie mai ales modelele mai vechi cu bloc din fonta.

Injectoarele sunt si ele pe lista pieselor care se strica, asa ca nu uitati sa le verificati daca nu folositi masina timp de cateva luni!

VIDEOCLIPUL ZILEI