Ce salariu au, de fapt, controlorii de trafic de la RAR?

Cati bani castiga lunar un cotrolor de trafic de la RAR, pe care il vedem zilnic pe strazile din Romania, care verifica masinile din punct de vedere tehnic

Ce salariu au, de fapt, controlorii de trafic de la RAR?

Multi soferi din Romania aleg sa circule cu vehiculele intr-o stare tehnica nu tocmai buna. Oficial, RAR aunta ca mai mult de jumatate din autovehiculele verificate au probleme tehnice. RAR este responsabil de verificarea masinilor si omologarea lor.

In propoportie de 63% automobilele mai vechi de 15 ani au prezentat diferite neconformitati, iar vechiculele cu o vechime intre 6-8 ani au avut 48%. Nici automobilele noi, cu o vechime de pana la 3 ani nu stau prea bine, rata de respingere fiind de 28,47%.

Cat castiga lunar un controlor de trafic de la RAR

In medie, un controlor de trafic la RAR, castiga aproximativ 1000 de euro, in functie de vechimea acestuia si de experienta. Controlorii de trafic desfasoara controale mixte impreuna cu Politia Rutiera si verifica in primul rand defectiuni ale sistemului de franare, proasta functionare a instalatiei electrice de iluminare, sau starea de degradare ale anvelopelelor. Un alt aspect important este jocul anormal in mecanismul de directie.

Citeste siAsigurarea RCA se scumpeste din nou. Iata lista de preturi in functie de varsta si capacitatea cilindrica!

Ce verifica un controlor de trafic de la RAR

- seria motorului si a sasiului

- luminile

- stergatoarele de parbriz

- suspensiile

- amortizoarele franele fata/spate

- trenul de rulare

- directia

- tensiunea de la borna bateriei

- existenta triunghiului reflectorizant, extinctorului si a trusei medicale

- cauciucurile (sa fie conform celor de pe talon si intr-o stare buna)

Soferii autovehiculelor din trafic pot fi opriti oricand de echipaje mixte ale Politiei rutiere si RAR-ului. Totusi, dupa cum subliniaza si reprezentantii RAR, nu toate masinile sunt oprite in trafic, ci doar cele „care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni”.

In general, in cazul in care controlorii de trafic RAR constata defecte la masinile verificate, politistii rutieri aplica amenzi soferilor acestora, dar, in cazul constatarii unor probleme grave la sistemul de franare, directie sau depasirea normelor de poluare, politistii rutieri retin si certificatul de inmatriculare a vehiculului.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter