Ce salariu are un instructor auto, angajat la o scoala de soferi din Bucuresti

In ziua de astazi, instructorii auto sunt extrem de ocupati, pentru ca tinerii vor sa obtina cat mai repede permisul de conducere, asa ca se inscriu la scoala imediat ce au implinit 18 ani. Iata ce salariu are un instructor auto, angajat la o scoala de soferi din Bucuresti.

Ce salariu are un instructor auto, angajat la o scoala de soferi din Bucuresti

Meseria de instructor auto este banoasa, pentru ca toti tinerii din ziua de azi vor sa obtina permisul de conducere, asa ca acestia iau cu asalt scolile de soferi de indata ce au implinit 18 ani.

Iata ce salariu are un instructor auto, angajat la o scoala de soferi din Bucuresti si cat ajunge acesta sa castige in fiecare luna. De asemenea, iti explicam si cum iti poti lua atestatul de instructor auto!

Ce acte sunt necesare pentru a obtine atestatul de instructor auto

Nu este atat de usor, precum pare, sa obtii atestatul de instructor auto, pentru ca este necesar sa indeplinesti niste conditii fara de care nu va fi posibil. Iata care sunt acestea:

- Sa ai o diploma de bacalaureat, adica sa ai liceul absolvit ori sa fii absolventul unei scoli de maistri in specialitatea transporturi auto
- Sa ai o varsta minima de 25 de ani
- Sa detii permis de conducere valabil minimum pentru categoria pentru care soliciti atestarea de cel putin 5 ani
- Sa nu fi avut permisul de conducere suspendat in ultimele 6 luni sau mai mult de doua ori de la data obtinerii permisului de conducere pentru consum de alcool
- Sa nu fi avut permisul de conducere anulat in ultimii 10 ani
- Sa fii apt din punct de vedere medical, dar si psihologic, pentru a desfasura activitatea respectiva
- Sa nu fi fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice, viol, lipsire de libertate in mod ilegal, luare sau dare de mita, trafic de influenta, trafic sau consum de droguri, daca nu a intervenit reabilitarea sau amnistia
- Sa fi urmat un curs de pragatire sau perfectionare profesionala, intr-un centru de pregatire a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, organizat in conditiile prevazute de metodologia in vigoare

Citeste si: Cum se obtine atestatul de instructor auto

Urmatorul pas este sa te inscrii la cursurile pentru obtinerea atestatului de instructor auto, asa ca trebuie sa depui actele la centrul de pregatire si perfectionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Pentru a te inscrie la cursurile de instructor auto, ai nevoie de urmatoarele:

- Cerere care sa contina numele si prenumele tau, tipul atestatului pe care vrei sa il obtii si categoriile de autovehicule pentru care se solicita atestarea
- Cartea de identitate (copie)
- Permis de conducere (copie)
- Actul de studii (copie legalizata)
- Cazier auto (original) care atesta ca indeplinesti conditiile mentionate mai sus
- Aviz medical si psihologic, pe care va fi mentionat „apt” pentru instructor auto sau profesor de legislatie rutiera in termenul de valabilitate
- Certificatul de cazier judiciar (original) care atesta ca indeplinesti conditiile mentionate mai sus
- Adeverinta (original) eliberata de scoala sau scolile de conducatori auto in cadrul carora instructorul auto a activat (acolo unde este cazul)

Mai trebuie sa stii ca aceste cursuri dureaza 120 de ore si cuprind pregatirea practica, dar si cea teoretica. Pregatirea teoretica dureaza 90 de ore, iar cea practica va dura 30 de ore. Fiecare cursant, are dreptul la 6 ore pe zi de pregatire practica si/sau teoretica.

Ce salariu are un instructor auto la o scoala de soferi din Bucuresti?

Conform anunturilor pe care scolile auto le posteaza in vederea angajarii unor noi instructori auto, salariul castigat de acestia se ridica la 3.500 de lei pe luna. De asemenea, instructorii pot alege si plata pe sedinta, care este de 35 de lei, suma la care se adauga si taxa suplimentara in functie de candidatii care vor sustine proba practica in luna respectiva, adica 100 lei/candidat. Un salariu decent, avand in vedere cat costa scoala de soferi in 2020.

Totusi, daca doriti sa va angajati, nu uitati ca trebuie sa aveti atestatul de instructor auto, fara de care angajarea nu este posibila. De asemenea, sa fii instructor auto necesita rabdare, iar daca acesta nu este punctul tau forte, te sfatuim sa abandonezi acest vis de a deveni instructor auto.

Un instructor auto trebuie sa fie atent tot timpul la miscarile pe care le face elevul sau, atunci cand pleaca de la semafor, cand pietonii traverseaza sau cand trebuie sa cedeze trecerea. Este foarte important sa ii explici greselile elevului si sa il incurajezi, nu sa il critici si sa ii distrugi increderea de sine.

Este o datorie si o responsabilitate pe care ti-o asumi, asa ca trebuie sa stii cum sa le explici elevilor greselile, cum sa ii inveti si sa le arati ca sofatul este o pasiune, nu o necesitate. Afla si cat costa scola de soferi in functie de categorie!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter