Ce salariu are, de fapt, un vatman pe tramvaiele STB din Bucuresti in 2020?

Cat de banoasa este meseria de vatman in Bucuresti? Ce salariu castiga lunar un vatman si care este programul de munca al acestuia.

Ce salariu are, de fapt, un vatman pe tramvaiele STB din București în 2020?

Meseria de vatman este una stresanta si cu mari responsabilitati. Cu siguranta nu este usor, mai ales cand traficul este unul aglomerat, mai ales la orele de varf, este parerea lui Adrian Crenganis, care a lucrat aproape opt luni ca vatman.

Adrian a fost determinat sa renunte de un accident, pe care nu l-a provocat el, dar stresul era unul foarte mare mai ales cand in tramvai avea 120 de oamenii, iar soferii se bagau in fata tramvaiului, simtea ca pune in pericol viata calatorilor, potrivit adevarul.ro.

Cati bani castiga, lunar, un vatman in Bucuresti

Salariul de incadrare al unui vatman este de 3200 de lei si poate ajunge pana la 5000 de lei, in functie de orele suplimentare pe care le efectueaza fiecare, daca lucreaza in weekend-uri, plus chemarile din zilele libere. Un vatman mai poate primi un spor pentru consecutivitati, adica sambete si duminici lucrate la rand.

Citeste si: Cat castiga pe luna, de fapt, un sofer angajat la STB, cu tot cu sporuri

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a lucra ca vatman

Conditiile care trebuie indeplinite apar pe site-ul oficial al Societatii de Transport Bucuresti, de astfel, tot acolo puteti gasi si anunturile despre posturile care sunt disponibile in acest moment. Care sunt actele necesare si cerintele minime:

- Absolvirea a minim 10 clase;

- Permis de conducere categoria "TV"

- Certificat de cazier judiciar fara inscrisuri

- Avid medical cu mentinunea ca nu esti in evidenta cu boli cronice sau neuropsihice

Cat castiga un sofer STB

Un sofer de STB primeste in fiecare an al 13-lea salariu, iar primele de vacanta sunt de 80%, de asemenea primesc un spor de conduce intre 16 si 18 la suta, iar primele de Pasti si Craciun nu lipsesc, acestea fiind de 500 de lei pentru fiecare sarbatoare.

Soferii mai primesc si o prima pentru nasterea fiecarui copil de 1850 de lei. Salariul mediu al unui sofer de la STB este de 3500 de lei, in timp ce un vatman castiga aproximativ 3200 de lei, soferii pot castiga mai multi bani daca efectueaza ore suplimentare, ore care sunt platite foarte bine, cu 100%-150% mai mult.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter