Ce salariu are, de fapt, un inginer BMW care lucreaza pentru uzina din Bavaria

Dupa cum bine stim, inginerii si mecanicii sunt esentiali pentru un producator auto, asa ca acestia au salarii atractive. Am aflat ce salariu are un inginer BMW care lucreaza pentru uzina din Bavaria.

Ce salariu are, de fapt, un inginer BMW care lucreaza pentru uzina din Bavaria

Visul multor tineri este sa lucreze pentru un mare producator auto ca inginer sau mecanic. Acestea sunt posturile cele mai vanate si trebuie sa spunem ca salariul este destul de atractiv. Am aflat cat castiga un inginer BMW ce lucreaza pentru uzina din Bavaria.

Ce salariu are un mecanic auto la o reprezentanta BMW din Romania?

In primul rand, trebuie sa stiti ca pentru a te angaja ca mecanic auto, trebuie sa indeplinesti anumite cerinte. Iata care sunt acestea pentru un mecanic din Romania:

- absolvent sau in curs de absolvire a unei scoli tehnice cu profil auto (liceu sau scoala profesionala)
- personalitate responsabila si cu spirit de echipa
- dorinta de a se dezvolta profesional si acumula noi cunostinte

Citeste si: Ce salariu au, de fapt, controlorii de trafic de la RAR?

Mai mult, exista scoli de specializare, care organizeaza cursuri de mecanici ce au preturi incepand de la 2.200 lei. Diploma pe care cursantii o primesc se elibereaza in baza O.G. nr. 129/2000.

Cursurile includ partea teoretica, unde viitorii mecanici invata notiuni de tin de constructia si functionarea ansamblelor de piese aferente oricarui model de automobile produs de BMW.

Partea practica se sustine doar pe autoturisme marca BMW si ofera cursantilor posibilitatea de a invata toate procedurile necesare pentru efectuarea reparatiilor de calitate.

Un mecanic BMW din Romania, ajunge sa castige in medie, 1.000 de euro, dar salariul creste exponential cu vechimea angajatului si specializarea pe care o are. Salariul acestora este pe masura pentru ca mecanicii au grija ca masinile clientilor sa aiba revizia facuta sau sa fie reparate in cel mai scurt timp.

Cat castiga un inginer BMW care lucreaza pentru uzina din Bavaria?

Am aflat si cat castiga un inginer BMW ce lucreaza pentru uzina din Bavaria. Ei bine, un astfel de angajat are un salariu anual de 57.000 de euro, adica 4.750 euro. Totusi, este de mentionat faptul ca salariatul mai primeste si un bonus anual de peste 10.000 de euro.

Mai mult decat atat, toti angajatii BMW primesc asigurari de sanatate si conform persoanelor care lucreza in cadrul companiei, acesta este un standard nemtesc.

Totusi, daca luati in calcul sa vanati un post de inginer de la BMW, nu uitati ca si cheltuielile intr-o tara ca Germania sunt mai mari. Vorbim despre chirie, cheltuieli lunare de intretinere, mancare, telefon etc. Nu rapoartati la preturile din Romania, pentru ca vorbim de alt nivel de trai si cu totii stim ca nivelul de trai din Germania este unul destul de ridicat.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter