Ce sa nu iti lipseasca iarna din masina. Nu pleca la drum fara aceste accesorii auto!

Ce sa nu iti lipseasca iarna din masina. Nu pleca la drum fara aceste accesorii auto!

Conducatorii auto stiu pe pielea lor ce inseamna sa pleci la drum nepregatit! Mai ales iarna, cand pot aparea situatii neplacute, este obligatoriu sa ne echipam masina corespunzator. Iata care sunt accesoriile auto care nu trebuie sa iti lipseasca din masina.

Peria de zapada

Desi ati crede ca oricine are acest accesorii in masina, lucrurile nu stau chiar asa. Peria este obligatorie, mai ales cand ninge o perioada indelungata. Inainte de a porni la drum dupa o noapte in care a nins fara oprire, asigura-te ca ai scapat de stratul gros de zapada care iti acopera masina.

Racleta

Acest accesoriu este si el obligatoriu. In unele dimineti te vei trezi, la propriu, cu geamurile masinii inghetate, iar o racleta este aur.

Spray de gheata

Pentru momentele in care ai norocul ca gheata de pe parbriz, luneta si celelalte suprafete vitrate sa fie una superficiala si nu groasa de doua degete. Daca soarta nu iti surade in acest sens… lasi deoparte spray-ul de dezghetat si revii la pasul anterior, unde pui la treaba racleta despre care iti spuneam.

Lanturi auto

Uneori, indiferent de cum se numesc si cat au costat ele, anvelopele de iarna sunt insuficiente pentru a-ti continua drumul. tocmai de aceea este bine sa ai la indemana si un set de lanturi pe care sa le montezi pe rotile motrice. si, bineinteles, de care sa scapi odata ce ai revenit pe carosabil negru.

Lopata

Multa lume ignora acest accesoriu. Ei cred ca nu vor avea nevoie de el, insa acolo unde utilajele de deszapezire ajung mai greu, lopata ramane principala solutie

Presuri cauciuc

De cum a venit iarna, de la primii fulgi cazuti, iti recomandam sa scoti presurile din material textil si sa le inlocuiesti cu unele de cauciuc. Iar motivul este unul banal: pe timp de iarna, ne urcam in masina cu incaltamintea plina de mizerie, de solutie pe care o arunca masinile de deszapezire, cu sare, cu noroi si zapada care se topeste. Daca nu schimbam presurile textile, ne vom da seama ca la venirea primaverii le avem patate intr-un asemenea mod incat nu le vom mai curata niciodata. Nu degeaba sunt presuri de vara, nu? Asa ca daca montam niste presuri din cauciuc, care se spala usor si nu lasa apa sa ajunga la mocheta din interior, vom scapa de batai de cap.

VIDEOCLIPUL ZILEI