Ce probleme ascund, de fapt, masinile second hand din Suedia

De multe ori, samsarii se indreata catre masini second hand din tarile nordice, insa nu multi stiu ce probleme au acestea. Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara o masina la mana a doua ce provine din Suedia.

Ce probleme ascund, de fapt, masinile second hand din Suedia

Dupa piata din Germania, samsarii de masini isi indreapta atentia si catre tarile nordice, asa ca de multe ori am vazut pe site-urile de anunturi si automobile ce provin de pe acele piete. Totusi, trebuie sa avem grija cu masinile din Suedia, pentru ca este posibil ca acestea sa ascunda cateva probleme.

Cati kilometri dau inapoi samsarii la masinile second hand din Romania?

Atunci cand vorbim despre masinile second hand din Romania, trebuie sa ai mare grija, pentru ca 22.8% dintre vehiculele care se afla la vanzare au avut reparatii ale caroseriilor. Nu spunem ca asta este o problema, dar vanzatorii ascund daunele pentru ca acestea scad valoarea masinii.

Citeste si: Care este primul lucru pe care trebuie sa-l montezi pe un BMW sau Audi, indiferent daca iei masina de noua, ori second hand

Practica favorita a samsarilor ramane datul kilometrilor inapoi, iar valoarea masinilor creste cu 15-20% dupa ce acestia le-au „intinerit”. Conform unui studiu, valoarea medie a kilometrilor dati inapoi este de peste 59.000 km.

Modelul BMW Seria 3 ramane cea mai populara masina second hand vanduta in Romania, urmata de Volkswagen Passat si Audi A4. Totusi, cel mai mare pret se gaseste la modelele Mercedes-Benz.

Care sunt cele mai populare masini aduse din Olanda?

Conform statisticilor, cele mai populare automobile pe care samsarii le aduc din Olanda sunt Audi A4, Audi A5, BMW Seria 3, BMW Seria 5, dar si modele Mercedes-Benz, Jaguar sau Land Rover.

Mai mult, samsarii opteaza si pentru modele mai ieftine, cum ar fi Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Ford Focus, Opel Astra, Opel Insignia sau Renault Megane.

Statisticile arata ca o masina din Olanda este condusa in jur de 45.000 de kilometri in fiecare an, asa ca daca gasiti o masina care are un kilometraj suspect de mic, sfatul nostru este sa o ocoliti pentru ca sigur a trecut printr-o „cosmetizare”.

Asa ca, daca gasiti o masina din Olanda, primul lucru pe care sa il verificati este kilometrajul. De multe ori, acesta este dat inapoi pentru ca samsarii sa castige niste bani in plus.

Cum procedezi atunci cand vrei sa cumperi o masina din Suedia?

Ei bine, atunci cand te-ai decis sa cumperi o masina si aceasta este adusa din Suedia sau Danemarca, trebuie sa stii ca masinile trec printr-o baza de date nationala, unde autoritatile inregistreaza numarul de kilometri.

Mai mult, acestea fac un raport unde inregistreaza si motivele pentru care respectivele automobile au fost respinse la inspectia tehnica periodica.

Asigura-te ca atunci cand vrei sa cumperi o masina second hand adusa din Suedia, sa o verifici prin CarVertical. Daca vrei sa te duci in Germania sa cumperi o masina second hand, iata 5 parcuri auto de unde o poti face!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter