Ce probleme are de obicei un VW Passat CC cumparat second-hand

VW Passat CC este un model popular printre cei care cauta o masina second hand, asa ca nu e de mirare faptul ca au inceput sa apara destul de multe pe strazile din Romania. Totusi, este bine sa stiti ce probleme are de obicei un Passat CC cumparat la mana a doua.

Ce probleme are de obicei un VW Passat CC cumparat second hand

Masinile second hand ascund anumite defectiuni, asa ca inainte sa cumperi una ar fi bine sa verifici ce probleme au modelele spre care te indrepti. Este si cazul modelului VW Passat CC cumparat second hand. Iata ce probleme are de obicei sedanul nemtesc.

Cand a fost lansat VW Passat CC?

VW Passat CC a debutat in anul 2008, iar productia s-a incheiat in anul 2017. CC vine de la Comfort Coupe, iar modelul de fata este un coupe cu patru usi, ce are la baza modelul VW Passat. Passat CC a fost o incercare a celor de la Volkswagen sa rivalizeze cu Audi A5 sau Mercedes-Benz CLS ori BMW Seria 6 Gran Coupe.

Citeste si: Lista cu toate problemele pe care le poate avea un Volkswagen Golf 5

Totusi, versiunea CC este cu 27 mm mai lung, 50 mm mai scund si cu 35 mm mai lat decat modelul standard Passat. Cu toate ca Volkswagen promova modelul ca o masina cu dinamica sportiva, testele jurnalistilor au indicat ca lucrurile nu stateau asa.

Modelul Passat CC a fost inlocuit de VW Arteon, insa in China numele de CC este inca pastrat de producatorul german. Intre timp, VW Arteon a primit si un facelift, iar acest model arata extrem de bine!

Ce probleme are un VW Passat CC?

Vom aborda mai intai lista de motoare oferite de Volkswagen pentru modelul Passat CC. Cel mai mic motor era un 1.8 TSI cu 160 cp, iar principala problema a acestuia era consumul de ulei. Chiar si motorul 2.0 TSI cu 200 sau 210 cp avea nevoie de mai mult ulei.

Cu toate ca VW a oferit si motorul de 3.6 litri (V6) si 296 cp, problema acestuia era greutatea mult prea mare si tendinta masinii de a subvira.

La capitolul motoare diesel, vorbim de „traditionalul” 2.0 TDI cu 140 si 170 cp, iar problema acestora ramane volanta cu masa dubla care, in unele cazuri, poate duce si la defectarea ambreiajului sau cutiei de viteze.

Alte probleme pe care le vei intampina pe modelele Passat CC sunt legate de cutia automata DSG, ale carei filtre si ulei trebuie schimbate la fiecare 60.000 km parcursi. Pregateste-te si pentru unitatea Mecatronic adica acel calculator al cutiei, care se va strica si necesita inlocuire. Pretul sigur iti va scoate niste peri albi.

Forumurile de pasionati mai raporteaza probleme la xenoane, la motorasul franei de parcare electrice sau la plafornul panoramic, care se mai blocheaza sau scartaie.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter