Cat a ajuns sa coste un voucher pentru programul rabla pe OLX in 2020

Cat a ajuns sa coste un voucher pentru programul rabla pe OLX in 2020

Pentru ca Programul Rabla continua si in anul 2020, speculantii au inceput deja sa posteze anunturi cu vouchere de vanzare, pe OLX. Pentru cei ce nu stiu, un astfel de voucher ne ajuta sa reducem o suma frumoasa din pretul masinii.

Programul rabla continua si in 2020, fiind programul prin care statul incearca sa reinnoiasca parcul auto prin oferirea unor subventii in scopul achizitionarii unei masini noi.

Principalul motiv pentru care se doreste schimbarea parcului auto in Romania este legat de factorul de poluare, iar din acest motiv a fost introdus si programul Rabla PLUS prin care putem sa achizitionam masini electrice sau hibrid.

Ce pret are un voucher pentru programul rabla pe OLX in 2020

Romanii isi pot duce masina la casat si vor primi un voucher in valoare de 6.500 de lei, dar pe care multi aleg sa il vanda pe internet. Un voucher pentru programul rabla costa intre 1500 si 2.500 de lei, in functie de perioadele in care il cautam.

Cei care doresc sa isi achizitioneze o masina 100% electrica vor primi o bonificatie de 10.000 de euro din partea statului, in timp ce pentru una hibrid ne alegem cu 4.000 de euro.

Cum primim voucherul pentru programul rabla 2020

Romanii care vor sa se inscrie pentru programul Rabla trebuie sa aiba domiciliul pe teritoriul tarii si sa nu fie datornici la bugetul local. Daca vrem sa primi banii, trebuie sa facem o cerere la un producator validat si sa cumparam de acolo vehiculul dorit.

Din 2020 vom putea cumpara prin programul Rabla si motociclete electrice. Statul ne ofera in acest caz un maxim de 3.500 de lei, insa nu mai mult de 50% din pretul de vanzare al motocicletei.

Conform noului proiect de ordin, prin Rabla PLUS 2020 vom putea achizitiona motociclete cu doua sau trei roti, cu motor electric si cu o putere mai mare de 4KW si o viteza maxima mai mare de 45 km/h.

Guvernul estimeaza ca prin noile masuri in 2020 vom avea aproape 3.000 de masini noi full electrice si hibride pe strazile din Romania.

VIDEOCLIPUL ZILEI