Ce pret are noua Skoda Octavia 4 si de ce trebuie sa mai astepti cateva luni pana se mai ieftineste

Ce pret are noua Skoda Octavia 4 si de ce trebuie sa mai astepti cateva luni pana se mai ieftineste

2020 este un an extrem de important pentru Skoda, pentru ca producatorul din Mlada Boleslav a introdus pe piata noua Octavia 4. Iata ce pret are noua generatie Skoda Octavia si de ce e o idee buna sa mai asetpti cateva luni pana se mai ieftineste.

Daca planuiai sa iti cumperi o masina noua in anul 2020, avem si o recomandare pentru tine, noua Skoda Octavia 4. Producatorul din Mlada Boleslav a lansat noua generatie Skoda Octavia, insa ar fi bine sa nu te grabesti si sa mai astepti cateva luni pana se mai ieftineste.

Ce noutati aduce Skoda Octavia 4?

Ce pret are noua Skoda Octavia 4 si de ce trebuie sa mai astepti cateva luni pana se mai ieftineste

In primul rand, Skoda Octavia 4 introduce un nou design si putem sa spunem ca arata impresionant de bine. Daca multora nu le-au placut farurile de pe Octavia 3, ei bine, noul model revine la farurile clasice si primeste in plus o noua grila frontala.

Citeste si: Care este cea mai ieftina masina noua pe care o poti cumpara la ora actuala din Romania

Dimensiunile Skoda Octavia 4 sunt si ele mai generoase, pentru ca noua generatie este cu 19 mm mai lunga si cu 15 mm mai lata decat Octavia 3. De asemenea, versiunea break este mai lunga cu 22 de mm si mai lata cu 15 mm. Ampatamentul ambelor versiuni este de 2.686 mm.

Volumul portbagajului a crescut la 600 de litri pentru versiunea sedan si la 640 de litri pentru varianta break. Spatiul interior a crescut si el cu 78 de mm.

Partea din spate vine cu stopuri noi, iar Octavia arata ceva mai modern. Stopurile LED vin cu indicatori dinamici, exact ca pe modelel Audi. Veti mai vedea cum producatorul a renuntat la logo-ul oficial si acum, pe portbagaj, a fost inlocuit de literele mari „SKODA”.

La interior, schimbarile sunt revolutionare, iar Octavia 4 vine cu un design inspirat de modelul Volkswagen Golf 8. Ecranul tactil a disparut pentru sistemul de infotainment si a fost inlocuit de un display tip tableta pozitionat in partea din dreapta a instrumentarului de bord.

O bara tactila ofera acces la volumul sistemului audio sau la cel de navigatie. Avem si un nou volan cu doua spite, dar si un schimbator de viteze de mici dimensiuni adoptat de pe modelul VW Golf.

Ce preturi are noua Skoda Octavia 4 si de ce e bine sa mai astepti pana cumperi una?

Ce pret are noua Skoda Octavia 4 si de ce trebuie sa mai astepti cateva luni pana se mai ieftineste

Pentru cei ce vor sa isi cumpere acum o Skoda Octavia, pretul de pornire este de 19.973 euro. Vei cumpara o Octavia Ambition, iar aceasta versiune vine cu un motor de 1.0 litru, pe benzina, ce ofera 110 cai putere. Bineinteles, cutia de viteza este manuala, in 6 trepte.

Daca vrei un motor mai mare, adica unul de 1.5 litri, trebuie sa stii ca pretul creste la 22.273 euro. La fel si puterea motorului, care dezvolta 150 cai putere si este conectat la o cutie de viteze manuala, in 6 trepte.

Fanii motoarelor diesel vor plati pe o Skoda Octavia Ambition 22.979 euro. Sub capota, se va afla motorul de 2.0 litri TDI, ce ofera 115 cai putere si este conectat la o cutie de viteze manuala. Daca vrei o cutie de viteze automata, pretul creste la 26.079 euro.

Totusi, iti recomandam sa mai astepti pana ce vei cumpara o Skoda Octavia 4, pentru ca modelele noi au intotdeauna un pret mai mare la inceput. Pe masura ce timpul trece, producatorii vin cu oferte mai bune, aplica reduceri generoase sau introduc noi editii care sunt mai avantajoase pentru ca ofera dotari optionale la un pret mult mai mic.

Mai mult, Skoda Romania inca nu ofera optiunea de a comanda o Skoda Octavia cu motor pe benzina si o cutie de viteze automata (DSG), asa ca va mai trebui sa astepti. Iarasi, daca vrei tractiune integrala, o sa fie nevoie sa astepti pana ce aceasta va debuta in Romania.

VIDEOCLIPUL ZILEI