Ce optiuni au in plus masinile decapotabile in comparatie cu cele normale

Masinile decapotabile vin cu anumite dotari, pe care nu le putem gasi pe versiunile cu acoperis fix. Daca si tu esti curios ce optiuni au in plus masinile decapotabile in comparatie cu cele normala, atunci iti vom explica in cele ce urmeaza.

O masina decapotabila este visul oricarui sofer, insa nu multi stiu ca aceste vehicule vin cu anumite optiuni pe care cele cu acoperis fix nu le ofera. Iata ce optiuni au in plus aceste vehicule in comparatie cu cele normale si ce trebuie sa stii daca si tu iei in considerare cumpararea unui astfel de automobil.

Cat de sigure sunt masinile decapotabile?

Nu de multe ori am auzit faptul ca masinile decapotabile nu sunt atat de sigure ca cele cu acoperis fix, asa ca am decis sa explicam mai pe larg de ce acest lucru este complet gresit.

Citeste si: 10 masini decapotabile care sunt atat de ieftine incat ti-ai permite una si pe timpul crizei financiare

Conform expertilor de la IIHS, adica autoritatea responsabila cu testele de siguranta pentru masinile noi, automobilele decapotabile sunt la fel de sigure ca cele cu acoperis fix. Bineinteles, vorbim despre automobile recente, cu o vechime de pana la 5 ani, construite intre 2014 si 2019.

In primul rand, persoanele care detin un astfel de automobil parcurg o distanta mai mica, asa ca si numarul accidentelor in care acestia sunt implicat este mult mai mic.

De asemenea, automobilele decapotabile sunt dotate cu sisteme de siguranta care protejeaza pasagerii in cazul unui rasturnari. Scaunele masinii sunt dotate cu bari de protectie care se declanseaza in momentul unui impact. Astfel, capul pasagerului este protejat. Totodata, masinile decapotabile sunt oferite cu aceleasi sisteme de siguranta ca si cele cu acoperis fix.

Nu uitati ca o masina decapotabila nu vine cu montantul B, asa ca acest tip de masini au sasiul ranforsat. Automobilele fara acoperis vin cu un avantaj atunci cand vorbim de un impact frontal, datorita rigidizarii structurii caroseriei. Afla si de ce nu exista masini decapotabile cu 4 usi!

Ce optiuni ofera masinile decapotabile in comparatie cu cele cu acoperis fix

Atunci cand iei in considerare cumpararea unei masini decapotabile, atunci trebuie sa stii si ce optiuni ofera un astfel de automobil. In primul rand, vorbim despre dotari care imbunatatesc confortul soferului, dar si a pasagerilor.

Deflectoarele de vant sunt principala optiune pe care masinile de capotabile o ofera in comparatie cu cele ce au un acoperis fix. Orice masina decapotabila trebuie sa fie echipata cu un astfel de sistem, pentru ca dupa ce depasesti 80-100 km/h, plimbarea cu un astfel de automobil devine de nesuportat.

De asemenea, masinile decapotabile trebuie sa protejeze soferul si pasagerii atunci cand acestia vor sa se bucure de o plimbare in sezonul rece. Cei de la Mercedes-Benz, spre exemplu, au creat sistemul Airscarf, care te protejeaza pe timp de iarna. Acest sistem de ventilatie este localizat in tetiere si este responsabil cu trimiterea aerului cald catre gatul soferului si a pasagerilor. Pe scurt, pe timp de iarna nu mai simti deloc frigul si esti protejat 100%.

Nu in ultimul rand, masinile decapotabile vin cu un bord special, care este tratat impotriva razelor de soare. De ce? Ei bine, producatorii auto se asigura ca acesta nu se va reflecta in parbriz si ca soferul beneficiaza de vizibilitatea unui automobil cu acoperis fix.

Totodata, automobilele decapotabile pot fi dotate cu piele speciala, care nu se incinge atunci cand este expusa la soare un timp indelungat. In acest fel, nivelul de confort creste, insa si cel al costurilor.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Nikita Aksyonov / Behance

Newsletter