Ce masini poti conduce la categoria B1

Daca vrei sa devii sofer cat mai repede, atunci sigur trebuie sa obtii permisul de conducere la categoria B1. Iata ce masini poti conduce la aceasta categorie si ce trebuie sa stii daca vrei sa te inscrii la scoala de soferi.

Ce masini poti conduce la categoria B1

Tinerii care vor sa obtina permisul de conducere cat mai repede, trebuie sa isi indrepte atentia catre categoria B1. Iata ce masini pot conduce la aceasta categorie si ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a te inscrie la scoala de soferi.

Ce masini intra la categoria B1 si pot fi conduse pe drumurile publice?

Pentru cei ce inca nu stiu, categoria B1 include autovehicule cu trei sau patru roti, care au masa proprie de peste 400 kg, insa nu mai mare de 550 kg. Aceste masini sunt echipate cu motor cu ardere interne a carui capacitate cilindrica este mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor care ofera o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h.

Citeste si: Ce trebuie sa ai in vedere daca esti sofer incepator si vrei sa-ti cumperi o masina?

De asemenea, viteza maxima admisa pentru aceste masini este de 90 km/h pe autostrada, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele nationale europene si 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri.

Tinerii care nu au inca un an de practica de conducere trebuie sa stie ca viteza maxima este cu 20 km/h mai mica decat viteza admisa pentru categoria din care fac parte autovehiculele. Totodata, tinerii trebuie sa stie si cat trebuie sa tina semnele de sofer incepator.

Conditii de inscriere si acte necesare pentru scoala de soferi categoria B1

Cei ce vor sa se inscrie la scoala de soferi pentru a obtine un permis de conducere categoria B1, trebuie sa stie ca varsta minima trebuie sa fie 15 ani si 9 luni. Totusi, abia cand va implini 16 ani, canditatul poate sustine examenul pentru permisul de conducere.

Pentru a se inscrie la scoala de soferi, cursantii trebuie sa fie apti din punct de vedere medical si psihologic, dar si sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002.

Conform legii, nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere, o persoana care a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una dintre situatiile prevazute la art. 116 alin (1).

Dosarul necesar pentru permis categoria B1 trebuie sa contina urmatoarele acte: certificat de cazier judiciar valabil 6 luni, copie dupa carte de identitate, fisa de scolarizare realizata la sediul scolii si dovada ca ai platit taxa de permis care se achita la Posta Romana sau Trezorerie.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter