Afla ce lubrifiant trebuie sa folosesti la incuietorile si balamalele masinii tale!

WD40

Ideea de a pastra orice piesa in miscare de pe masina ta curata si bine lubrifiata este esentiala pentru longevitate si eficienta acestora. Cu toate acestea, veti ramane uimiti sa aflati ca multi dintre soferi uita de aceasta idee atunci cand vine vorba despre incuietorile si balamelele de pe masinile personale.

Ultimele dintre ele sunt prezente oriunde gasim o usa, de la intrarea in masina, pana la capacul rezervorului de carburant, portbagaj sau capota.

Lubrifierea acestora ar trebui sa faca parte din mentenanta regulata a masinii. Motivul este unul extrem de simplu: poate preveni aparitia unor probleme diverse, cea mai importanta fiind, de departe, aparitia ruginii.

Cheia acestei actiuni este cunoasterea tipului de lubrifiant potrivit pentru fiecare dintre aceste componente in parte. Iata cateva idei care te vor ajuta sa-ti pregatesti intotdeauna masina pentru orice fel de situatie.

 

Ce tipuri de lubrifianti sa folosim la incuietorile si balamalele masinii?

Tipul lubrifiantului este dictat de materialul din care sunt facute aceste parti componente. In general, trebuie sa luam in calcul doi pasi importanti: sa curatam aceste componente cu un solvent si, dupa ce acesta s-a uscat, sa aplicam suficient lubrifiant pe toate partile in miscare. Sa luam cateva exemple:

- lubrifiantii care contin litiu alb sunt mai grosi si resping umezeala, adica sursa ruginei si a coroziunii. Acestia raman in locurile in care au fost aplicati chiar si in conditii extreme si au fost ganditi special pentru suprafetele de metal.
- lubrifiantii WD-40 pot fi folositi atat pe masini, cat si in casa. Acestia au fost creati pentru o lubrifiere usoara, in special in locurile in care aceasta nu rezista. Mai mult, acest tip de lubrifianti pot ajuta la eliminarea ruginei.
- lubrifiantii cu grafit sunt alegerea potrivita pentru incuietori, deoarece nu atrag praful sau murdaria, care pot afecta sistemul de deschidere/inchidere.

 

Cum folosim acesti lubrifianti pe incuietorile si balamalele masinii?

Acopera incuietorile masinii si ale portbagajului cu o cantitate mica de lubrifiant cu grafit, indeajuns pentru a asigura functionarea acestora pentru o buna perioada de timp. Pentru incuietorile si balamalele de la torpedou sau de la rezervorul de benzina, foloseste lubrifiantii WD-40.

Poti folosi aceeasi varianta si pe balamalele portierelor. Chiar daca par sa fi metalice, unele componente sunt facute din cu totul alte materiale. De aceea, poti folosi lubrifiantul cu silicon pe balamalele portierelor, de multe ori acestea pot contine si parti din plastic.

Lubrifiantul cu litiu alb este ideal pentru balamalele capotei si ale portbagajului. Aplica-l dupa ce ai curatat zonele cu o carpa de microfibra. Dupa aceasta operatiune, misca balamalele, pentru a te asigura ca lubrifiantul a patruns in toate zonele. In cazul in care acesta se scurge, sterge excesul, in felul acesta vei impiedica aparitia prafului. Foloseste intotdeauna o carpa moale, in acest fel nu vei zgaria suprafata masinii.

Lubrifierea acestor parti in miscare ale masinii tale va asigura o buna functionare a acestora si o mai mare rezistenta in timp. Daca vrei sa fii sigur ca nu vei uita de aceste operatiuni, roaga-l pe mecanicul tau sa faca asta la fiecare revizie periodica, astfel totul va functiona in conditii optime.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter