Ce inseamna Electronic Damper Control (EDC) si la ce foloseste pe masinile BMW

Tehnologiile noi apar din ce in ce mai des pe masinile care ies pe poarta fabricilor. Totusi, cateodata uitam ce face fiecare tehnologie, mai ales cand denumirile acestora ne baga in ceata. Iata ce inseamna Electronic Damper Control (EDC) si la ce foloseste pe masinile BMW.

Ce inseamna Electronic Damper Control (EDC) si la ce foloseste pe masinile BMW

Cand vorbim despre masinile BMW, vorbim automat si despre tehnologii de ultima ora, bineinteles daca automobilele sunt de ultima generatie. Acestea ofera o multime de sisteme a caror denumire ne baga in ceata, asa ca tot mai putini soferi stiu cu adevarat ce ofera masina lor.

Este si cazul sistemului Electronic Damper Control (EDC). Iata ce inseamna si la ce foloseste pe modelele BMW.

Ce este Electronic Damper Control (EDC) de la BMW si la ce foloseste?

Ei bine, Electronic Damper Control (EDC) reprezinta suspensia care ajusteaza automat setarile amortizoarelor pentru a face fata schimbarilor legate de viteza automobilului, greutate si conditiile de drum.tes

Citeste si: Care este primul lucru pe care trebuie sa-l montezi pe un BMW sau Audi, indiferent daca iei masina de noua, ori second hand

Senzorii monitorizeaza in fiecare moment tinuta de drum a masinii si intr-o fractiune de secunda pot ajusta setarile amortizoarelor, pentru ca acestea sa ofere un nivel de confort cat mai ridicat.

Mai mult decat atat, Electronic Damper Control (EDC) reduce tendinta automobilului de a se lasa pe partea din fata atunci cand este actionat sistemul de franare. Avantajul este ca tractiunea vehiculului este imbunatatita, iar distanta de franare este redusa considerabil.

EDC poate fi setat din meniul masinii, iar soferul poate alege modul Comfort sau Sport. In modul Sport, soferul intareste suspensia automobilului, in timp ce modul Comfort ofera un nivel de confort ridicat, ideal pentru calatoriile lungi.

Daca pentru sofer este foarte simplu de a schimba modul de condus, pentru automobilul tau BMW schimbarea este majora. Modul Sport+ nu numai ca activeaza modul Sport, dar impreuna cu sistemul Dynamic Traction Control (DTC) imbunatateste si tractiunea masinii.

Cu toate ca Electronic Damper Control (EDC) nu este disponibil pe toate modelele BMW, trebuie sa stiti ca modelele BMW M sunt oferite standard cu suspensie adaptiva.

Cum stiu daca BMW-ul meu este echipat cu EDC?

In caz ca nu stii daca masina ta marca BMW este sau nu echipata cu Electronic Damper Control (EDC), iata cum poti afla. Exista mai multe modalitatati, bineinteles, iar cea mai simpla este sa cauti butonul care te ajuta sa setezi modul de conducere (Comfort sau Sport). Daca ai gasit acel buton, e simplu, autoturismul tau este echipat cu EDC.

Daca nu ai acel buton, poti verifica setarile masinii din meniu, iar daca gasesti optiunea de a selecta modul de condus atunci masina ta este echipata cu suspensie adaptiva.

Daca nu ai asa ceva in meniu, poti verifica amortizoarele masinii de pe partea din fata, iar daca ai observat un fir conectat la ele, atunci automobilul tau este echipat cu EDC.

In caz ca vrei sa afli mai multe despre modelele BMW, poti citi si ce este optiunea Connected Drive. Iata si ce este distronic de la Mercedes-Benz!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter