Ce inseamna, de fapt, asigurarea CASCO si ce pagube acopera aceasta

Teoretic asigurarea de tip CASCO ar trebui sa acopere orice dauna suferita de automobilul tau, dar in realitatea lucrurile stau diferit. Care sunt situatiile in care firma de asigurari nu iti plateste despagubirea

Ce inseamna, de fapt, asigurarea CASCO si ce pagube acopera aceasta

In fiecare contract de asigurare de tip CASCO vom regasi doua pagini in care ne sunt prezentate riscurile asigurate si cel putin trei pagini de excluderi. De cele mai multe ori soferii pun accent pe termenii financiari, neluand in calcul si conditiile contractuale 

Soferul trebuie sa ia toate masurile necesare pentru limitarea pagubei 

Nu de putine ori s-a intamplat ca un propietar sa nu fie despagubit in totalitate pentru ca nu si-a luat toate masurile necesare pentru a limita paguba. Concret, daca automobilul este expus unui furt sau unei tentative de furt, soferii pot lua de la firma de asigurari doar o parte din suma asigurata. Sunt situatii pe care nici macar agentii societatilor de asigurari nu le pot explica. 

Un alt factor care poate influenta despagubirile acordate de firmele de asigurari sunt trepidatiile produse de automobil in timpul mersului, da, ati citit bine, trepidatiile! Majoritatea firmelor de asigurari prevad in contract ca nu raspund de eventualele daune provocate in timpul unei tractari sau a unei reparatii necorespunzatoare in service, chiar daca reparatia se face la unul dintre serivice-urile agreate, iar asiguratorii ar trebuie sa garanteze. 

Citeste si: Cum sa platesti un pret mai mic la orice RCA. Artificiul merge de fiecare data si ai garantat un pret redus

Daca in timpul unei reparatii se produce o greseala, iar dauna este una majora pentru client, acesta nu are alta varianta decat sa ceara despagubiri service-ului. Este exclusa de la plata chiar si situatia in care automobilul este furat in timp ce se afla la reparatii. Practic, in momentul in care automobilul pleaca la service, asigurarea CASCO nu mai este valabila. 

Despagubiri in functie de gradele celsius

De asemenea, in asigurare nu sunt incluse nici pagubele provocate de motor sau alte componente din cauza cresterii temperaturii si nici cele produse de curentul electric, iar in cazul in care constatorii stabilesc ca dauna a fost cauzata de rularea in conditiile aparitiei unei defectiuni, asiguratorii vor refuza plata. 

Daca se va constata ca partile componente ale masinii nu au fost intretinute corespunzator va fi refuzata despagubirea. De exemplu, defectiuni provocate de lipsa de ulei in baie pentru ungere. 

Asadar, companiile de asigurari au grija sa mentioneze aceste excluderi in contracte tocmai pentru a se proteja si a nu plati despagubiri atunci cand nu trebuie. 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter