Ce este filtrul de polen si cand trebuie schimbat?

Filtru Polen Masina

Acum ceva timp am facut un material in care va spuneam ca pentru sanatatea noastra este bine sa mentinem curat in interiorul masinii. Mai ales in lunile calduroase in masina noastra se pot acumula praf, mizerie care sunt daunatoare pentru noi.

In plus, prin aerul conditionat sau prin sistemul de ventilatie pot intra in masina microbi care ne pot provoca diverse afectiuni. Bun, si acum o sa spuneti ca mentineti interiorul curat. Dar oare ce ne facem, cu acele portiuni si acele elemente pe care noi nu le vedem? Ca de exemplu filtrul de polen?

Ei bine, da, filtrele masinii trebuie schimbate periodic pentru ca pot sa fie un preciol pentru noi. Despre filtrul de polen vom vorbi si in cele ce urmeaza. Cat de des trebuie schimbat si ce ascunde el? Rapsunsul il veti citi mai jos!

Ce este filtrul de polen?

Asa cum probabil ca v-ati dat seama, filtrul de polen este cel care pur si simplu filtreaza aerul care intra in habitaclu. Este denumit asa, dar cu siguranta nu filtreaza doar polenul. De fapt, daca analizam un pic, el este un filtru pentru habitaclu. El este, mai exact, o bariera intre aerul de afara si cel din interiorul masinii.

Cate tipuri de filtre exista?

Pentru ca masinile sunt diferite, si filtrele de polen sunt diferite. In primul rand, ele se diferentiaza prin pozitia in care sunt amplasate. Mai apoi diferentierea se face prin materialul din care sunt fabricate: simple (material textile si hartie) sau cu insertii de carbon, care au si rol de a elimina mirosurile neplacute.

Cum arata un filtru de polen care trebuie inlocuit?

Daca ati vazut vreodata un filtru, ati observant cu siguranta ca el actioneaza ca un paravan, ca sa-i spunem asa. In el se opresc toate lucrurile nocive, precum praf, scrum, frunze uscate, insecte, polen, scame. Si, fie vorba intre noi, mai ales in Bucuresti, avem parte din plin de acestea, nu credeti?

De ce este periculos un filtru murdar?

Ei bine, pentru ca in filtru se opresc numai mizerii, e posibil ca acestea sa ramana acolo. Pericolul vine de fapt in sporii de mucegai si praful pe care le inhalam daca un filtru este plin. Daca cumva simtiti un aer intepator atunci cand dati drumul la aerul conditionat, e timpul sa schimbati filtrul de polen. Asta inseamna ca este plin.

Cand trebuie schimbat filtrul de polen?

Daca ati simtit un miros neobisnuit care vine din gurile de ventilatie, e cazul sa verificati filtrul de polen. Nu asteptati sa mergeti la revizie pentru a face asta. Un filtru de polen, mai ales cel de pe o masina care circula in mediul urban, este bine sa fie schimbat mai des.

Pretul unui filtru de polen este mic, asa ca nu va mai ganditi. Scoatei din buzunar in jur de 30 de lei si scapati de bacteriile si microbii care pot veni in cabina.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter