Ce este Carista si cum te poate ajuta sa-ti modifici masina

Testerul de diagnoza auto te ajuta sa afli ce probleme are masina ta. Exista multe instrumente si programe capabile sa detecteze defectiunile auto, insa putine iti ofera si posibilitatea de a modifica parametrii acestora. Iata ce este Carista si cum te ajuta sa iti modifici masina.

Ce este Carista si cum te poate ajuta sa-ti modifici masina

Atunci cand o componenta a sistemului masinii se strica, calculatorul va sesiza problema si va genera un cod, ce poate fi citit cu testerul de diagnoza auto. Pentru testerele auto clasice este nevoie de interfata VCDS si de un laptop cu softul VCDS instalat, plus cateva cunostinte de programare, motiv pentru care trebuie sa apelezi la o persoana specializata.

Carista este tot un instrument de diagnoza auto, insa ce ofera in plus fata de celalalte testere este usurinta cu care il folosesti. Cu un singur click de pe telefonul mobil ai acces la toate functiile.

Citeste si: Un rus a cumparat cel mai ieftin BMW F10 M5 din lume si a crezut ca a dat o mega lovitura, insa dupa ce a pus masina pe tester a gasit o problema imensa

Cum te ajuta Carista sa iti modifici masina

In termeni simpli, diagnoza auto Carista verifica starea motorului si toate unitatile de control existente. Aplicatia poate efectua urmatoale operatiuni: reseteaza indicatorul de service al uleiului, elibereaza frana electronica de parcare, afla informatii detaliate despre unitatile de control electronic (ECU) ale masinii, inclusiv seria pieselor.

Desi abilitatea de a citi si de a sterge codurile este importanta, functionalitatile aditionale oferite de un instrument de scanare bun pot fi extrem de utile in diagnosticarea unei probleme.

Cu ajutorul acestei aplicatii, poti configura masina in functie de nevoile tale, activand functiile preferate. Mai mult, s-ar putea sa descoperi ca autovehiculul tau are functii ascunse pe care nu le stiai. Carista iti permite sa personalizezi comportamentul ferestrelor, al luminilor sau a multor alte instrumente.

In plus, cu un singur tester auto poti sa monitorizezi mai multe masini.  

Cum functioneaza Carista

Inainte de a achizitiona testerul auto, verifica daca masina ta este compatibila. In principiu, aplicatia se potriveste cu aproape toate tipurile de autovehicule, nu mai vechi insa de 2005. Gasesti AICI lista completa de masini compatibile cu testerul de diagnoza Carista.

Procedura este foarte simpla: localizezi portul OBD2, te conectezi folosind aplicatia Carista de pe telefonul mobil, prin Bluetooth, si alegi una dintre cele trei optiuni din meniu. Diagnose este functia principala, cea-verifica daca autovehiculul are coduri de eroare. Odata cunoscut codul, puteti cauta mai multe informatii pe internet. Customize si Service sunt celelalte doua optiuni pe care aveti posibilitatea sa le accesati din meniul telefonului.

Pretul unui abonament anual este de 179 de lei si include o luna gratuita, iar aplicatia poate fi folosita atat pe Android, cat si iOS.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter