Ce conditii trebuie sa intrunesti la noul Program Rabla

Daca planuiesti sa iti cumperi o masina noua prin noul Program Rabla, este necesar sa stii care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a te inscrie. Nu toate masinile pot fi considerate rable, asa ca programul include termeni si conditii.

Ce conditii trebuie sa intrunesti la noul Program Rabla

In caz ca ai gasit o oferta buna pentru o masina noua si vrei sa o cumperi prin Programul Rabla, trebuie sa tii ca sunt anumite conditii pe care sa le indeplinesti. Nu toate masinile pot fi rable, asa ca trebuie sa urmezi pasii pentru a fi sigur ca primesti reducerea cuvenita.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a cumpara o masina prin Programul Rabla?

Ei bine, pentru a putea obtine un tichet in Programul Rabla, este necesar ca masina ta sa indeplineasca anumite conditii, nu toate automobilele pot fi considerate rable, asa ca trebuie sa urmezi pasii pe care ti-i spunem aici.

Citeste si: S-a lansat Programul Rabla MOTO 2020! Iata ce reduceri poti primi pentru achizitia de motociclete si scutere

Pentru ca masina ta sa fie eligibila pentru Programul Rabla, trebuie sa aiba o vechime minima de 8 ani. Asadar, daca iti consideri masina o rabla doar pentru ca are 5 sau 6 ani, trebuie sa mai astepti sa „implineasca” onorabila varsta de 8 ani pentru a o putea duce la casat.

Si ca tot am spus despre casat, toti cei care isi cumpara o masina prin Programul Rabla trebuie sa caseze masinile intr-un centru autorizat, dupa inceperea programului. Mare atentie, casarea rablelor se face doar in reteaua de centre Remat autorizate!

Vehiculul pe care il duci la Remat, trebuie sa fie inmatriculat in Romania de cel putin 8 ani, cel tarziu la 31.12.2012. In caz ca ai o masina second hand cumparata din afara tarii, chiar daca are 8 ani nu o sa o poti duce la casat pentru ca aceasta nu a „petrecut” tot timpul in Romania. O sa mai fie nevoie sa mai astepti sau poti cumpara un voucher pentru Programul Rabla de pe olx.ro.

Nu orice masina poate fi dusa la casat, aceasta trebuie sa contina componentele esentiale functionarii, adica motor, caroserie, roti etc.

Ce valoare au tichetele din Programul Rabla?

Daca ai dus masina veche la casat si vrei sa iti cumperi una noua, o sa iti spunem exact ce ai de facut pentru a cumpara un automobil nou prin Programul Rabla.

In primul rand, exista Programul Rabla Clasic sau Programul Rabla Clasic Plus. Programul Rabla Clasic este pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fara plug-in, iar Programul Rabla Plus este pentru masinile 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in.

In Programul Rabla Clasic, valoarea unui tichet este de 6.500 de lei si se utilizeaza pentru achizitia unei masini noi, iar emisiile acesteia nu trebuie sa depaseasca 140 g CO2/km in regim WLTP.

Pe langa suma de 6.500 de lei, mai poti obtine un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar fata de prima de casare) daca o sa cumperi o masina ale carei emisii sunt mai mici sau egale cu 105 g CO2/km in regim WLTP, un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar fata de prima de casare) daca o sa cumperi o masina cu sistem GPL sau un eco-bonus de 2.500 lei pentru achizitia unui autoturism nou hibrid.

Daca alegi sa cumperi un automobil hibrid cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105 g CO2/km in regim WLTP, cum ar fi noul Honda Jazz, poti beneficia de o reducere de 10.000 de lei (6.500 lei prima de casare + 1.000 lei eco-bonus + 2.500 lei eco-bonus hibrid).

In Programul Rabla Plus, cei ce cumpara o masina 100% electrica sau plug-in hibrid, pot beneficia de un eco-tichet de 20.000 lei pentru achizitia unui automobil plug-in hibrid ale carui emisii sunt mai mici sau egale cu 50 g CO2/km in regim WLTP sau un eco-tichet de 45.000 lei daca achizitionezi o masina 100% electrica.

Trebuie sa mai stii ca programele Rabla Clasic si Rabla Plus pot fi accesate impreuna, adica poti primi o reducere de 51.500 lei (45.000 lei eco-tichet + 6.500 lei prima de casare) daca o sa cumperi o masina 100% electrica.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter