Ce capacitate au rezervoarele masinilor Dacia Logan, Sandero sau Duster

Ce capacitate au rezervoarele masinilor Dacia Logan, Sandero sau Duster

Nu de multe ori se intampla sa fim pacaliti la pompe atunci cand alimentam cu benzina sau motorina, asa ca nu ar fi rau sa stii de capacitate au rezervoarele masinilor Dacia. Iata cat combustibil poti pune in rezervoarele modelelor Logan, Sandero sau Duster.

De multe ori s-a intamplat sa punem o cantitate de benzina sau motorina mai mare decat capacitatea rezervorului, insa pentru ca nu am stiut care este aceasta nu am dat importanta. Drept urmare, nu ar fi rau sa stii ce capacitate au rezervoarele masinilor Dacia Logan, Sandero sau Duster.

Merita sau nu sa pui o instalatie GPL pe un Logan cu motor de sub un litru

Haideti sa vedem daca este sau nu o idee buna sa pui o instalatie GPL pe un model Dacia Logan, echipata cu un motor de 0.9 litri. Ei bine, prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este cati km parcurci cu masina intr-un an. Daca circuli mai putin de 10.000 de km anual, atunci ar trebui sa uiti de o instalatie GPL, pentru ca nu vei amortiza costurile.

Citeste si: 2021 Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway: tot ce trebuie sa stii despre noile modele

Preturile unei instalatii GPL pentru un model Dacia Logan porneste de la 2.200 lei si poate ajunge pana la 2.400 de lei, in functie de modelul pentru care optezi. Garantia acestor instalatii este de 4 ani, asa ca eventualele probleme pot fi rezolvate.

Un Logan cu motor 0.9 TCe echipat cu o instalatie GPL devine chiar mai economic decat modelul care foloseste motorul diesel de 1.5 litri. Consumul modelului diesel este de 8 l/100 km, in timp ce al unui model cu GPL este de 10 l/100 km in oras. Totusi, luati in considerare faptul ca pretul gazului este la jumatate fata de cel al benzinei.

Ce capacitate au rezervoarele modelelor Dacia Logan, Sandero sau Duster

Acum, e momentul sa discutam si ce capacitate au rezervoarele masinilor Dacia Logan, Sandero sau Duster. Orice sofer trebuie sa stie acest lucru!

Astfel, modelele Dacia Logan echipate cu motoare pe benzina sau motorina, au o capacitate a rezervorului de 50 de litri. Bineinteles, aceeasi capacitate o gasim si la modelele Dacia Sandero, pentru ca acestea sunt echipate cu acelasi rezervor ca si la Logan.

Daca te asteptai ca la modelele Dacia Duster capacitatea rezervorului sa fie aceeasi, o sa iti spunem ca te inseli. Dacia Duster are un rezervor cu o capacitate de 50 de litri, fiind acelasi folosit si pe modelele Logan sau Sandero.

In cazul in care vrei si tu sa afli ce capacitate are rezervorul masinii tale si nu conduci un model Dacia, atunci trebuie sa stii ca poti gasi aceasta informatie in Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV), la rubrica „capacitatea rezervorului”.

VIDEOCLIPUL ZILEI