Ce amenda poti lua cu trotineta electrica? Iata regulile de circulatie pentru cei ce le folosesc!

Trotinetele electrice reprezinta o problema destul de mare pentru soferii, dar si locuitorii oraselor mari din tara. Numarul acestora a crescut semnificativ in Bucuresti, asa ca trebuie sa va informam de amenzile pe care le puteti lua daca nu sunteti atenti si incalcati legea!

Ce amenda poti lua cu trotineta electrica? Iata regulile de circulatie pentru cei ce le folosesc!

In capitala, numarul trotinetelor electrice a crescut semnificativ, iar soferii sunt cei mai afectati. De ce spunem asta? Pentru ca in Capitala s-au produs nu mai putin de 76 de accidente de la inceputul anului, iar 22 de persoane au fost ranite grav.

Totusi, daca si tu ai o trotineta electrica, ar trebui sa fii extrem de atent pentru ca daca incalci legea, amenzile sunt destul de mari. O sa iti spunem si ce comunica Politia Romana in legatura cu acestea!

Ce reguli trebuie sa respecti daca ai o trotineta electrica?

Daca si tu ai o trotineta electrica, trebuie sa stii ca autoritatile au pregatit o lista cu reguli care trebuie respectate. Conform ordonantei care modifica OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cei care conduc trotinetele electrice trebuie sa respecte aceste reguli:

- Varsta minima pentru a conduce o trotineta electrica este de 14 ani
- Trotinetele electrice pot corcula doar pe pistele amenajate, iar atunci cand acestea nu exista, circulatia este permisa DOAR pe sectoarele de drum un viteza maxima admisa este de 50 km/h
- Circulatia trotinetelor electrice este interzisa pe trotuar
- Trotinetele electrice care circula pe drumurile publice trebuie sa fie echipate cu mijloace de iluminare, bineinteles in stare de functionare
- Trotinetele electrice trebuie sa fie echipate cu dispozitive reflectorizant-fluorescente
- Casca de protectie este obligatorie pentru cei ce folosesc trotinete electrice, daca varsta celor care le conduc este de sub 16 ani
- Transportul pasagerilor pe trotinetele electrice este interzis

Citeste si: Cum arata trotineta care costa mai mult decat un Logan nou si care trece lejer de 100 km/h

Ce amenda poti lua cand conduci o trotineta electrica daca nu respecti regulile de circulatie

Haideti sa vedem ce spune Politia Romana in legatura cu circulatia trotinetelor electrice, pentru ca este destul de interesant: „Mergi cu trotineta electrica? Legal si sigur este sa mergi pe pista pentru biciclete sau pe strada! Pe trotuar este periculos atat pentru tine, cat si pentru pietoni! Si ilegal!”

Amenzile sunt destul de mari pentru cei ce nu respecta regulile de circulatie cu trotinetele electrice. Astfel, poti luat o amenda de pana la 725 lei, adica 4-5 puncte amenda (1 punct de amenda = 145 lei).

Daca nu iti dotezi corespunzator trotineta electrica, poti lua o amenda de pana la 1.160 lei, adica 6-8 puncte de amenda.

Dupa cum vezi, amenzile nu sunt mici deloc, asa ca nu ar fi rau sa te ocupi de trotineta ta, in cazul in care aceasta nu este echipata corespunzator! Afla si cat costa cel mai ieftin BMW Seria 3 vandut pe olx.ro la ora actuala, valoreaza mai putin decat o trotineta electrica!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter