Ce amenda iti pot aduce, de fapt, cruciulitele agatate in parbriz?

Ce amenda iti pot aduce, de fapt, cruciulitele agatate in parbriz?

Nu de multe ori am vazut soferi cu fel de fel de cruciulite agatate pe interiorul parbrizului si de tot atatea ori ne-am intrebat daca nu este cam periculoasa aceasta metoda de a-ti arata credinta. Pe langa aceste lucruri, trebuie sa mai stii ca practica iti poate aduce o amenda destul de serioasa!

Credinta e la mare rang printre soferii patriei si nu de multe ori am vazut soferii cu cruciulite agatate pe interiorul parbrizului. Desigur, ne-am intrebat daca aceasta practica este periculoasa, asa ca am intrebat si Politia Romana despre aceste lucruri. Se pare ca aeasta practica iti poate aduce o amenda destul de serioasa, asa ca ai mare grija daca si tu iti agati cruciulite pe parbriz!

Ce spune Codul Rutier despre lucrurile pe care le agati in parbriz

In Codul Rutier, lucrurile sunt foarte clare, pentru ca se mentioneaza faptul ca este interzisa aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale, care restrang sau estompeaza vizibilitatea.

Citeste si: Greseala pe care o poti fac toti soferii in trafic si care poate aduce o amenda de 2.900 de lei

Codul Rutier mai mentioneaza urmatoarele accesorii: odorizante, carnete de notite, diverse obiecte religioase sau suporturi pentru diverse dispozitive electronice. Mai putem mentiona si vinietele adunate de-a lungul timpului sau lipirea pozei unei persoane care tocmai a trecut in nefiinta.

De asemenea, unii soferi inca mai au impresia ca daca agata niste CD-uri vechi o sa poata pacali aparatele de radar ale Politiei Romane. Ei bine, acesta este doar un mit si nu faci decat sa ii orbesti pe ceilalti participanti la trafic atunci cand soarele se reflecta in aceste obiecte.

Care este amenda pentru cruciulite sau alte obiecte atarnate in parbriz

Amenda pentru toate aceste lucruri atarnate in parbriz este destul de mare. Conform politiei, este o contraventie incadrata in clasa a IV-a de sanctiuni, asa ca nu ar fi bine sa te joci cu siguranta sau cu banii tai.

Pe scurt, poti lua o amenda de pana la 3.000 de lei daca agati cruciulite, CD-uri sau alte obiecte care restrang sau estompeaza vizibilitatea. Cel mai sigur, te poti opri la biserica preferata sau unde te simti tu linistit. Incearca sa nu pui in joc siguranta ta, dar si a celorlalti participanti la trafic doar pentru faptul ca tu vrei sa fii mai credincios cu aceste obiecte.

Cel mai bine ar fi sa tii parbrizul curat, dar si geamurile laterale. Daca masina ta nu este echipata cu un sistem de avertizare a unghiului mort, ar fi bine sa eviti acoperirea geamurilor cu diverse obiecte agatate! Afla si in ce situatii soferii pot parasi locul accidentului fara a primi amenda!

VIDEOCLIPUL ZILEI