Cauti o masina? Cum poti face fata samsarilor atunci cand iti cumperi un autoturism

masina second hand samsar

Pentru a te feri de ofertele prea bune ca sa fie adevarate ale samsarilor, iti recomandam sa verifici cateva aspecte elementare inainte de a cumpara o masina rulat.

Achizitionarea unei masini reprezinta o investitie importanta, de aceea este bine sa iei in calcul toate aspectele necesare pentru ca decizia finala sa fie cea mai avantajoasa, conform asteptarilor tale. Preturile mari ale masinilor noi determina cat mai multi romani sa isi indrepte atentia spre autoturismele second hand, care desi au preturi mult mai accesibile, prezinta riscuri precum defectele majore ascunse. Pentru a te feri de ofertele prea bune ca sa fie adevarate ale samsarilor, iti recomandam sa verifici cateva aspecte elementare inainte de a cumpara o masina rulata:

Verifica numarul real de kilometri! Numarul de kilometri este un factor principal de decizie in achizitionarea autoturismelor, lucru pe care il cunosc si samsarii auto care pot modifica cu usurinta kilometrajul chiar la jumatatea cifrei reale. Asadar, daca masina este mai veche iar numarul de kilometri este mic, situatia ridica semne de intrebare si nu este indicat sa faci achizitia inainte ca un specialist auto sa depisteze adevaratul numar de kilometri din bord.

Verifica numarul de daune inregistrate! Verifica istoricul de daune auto inainte de achizitionarea unei masini rulate pentru a afla daca aceasta a fost implicata in accidente de circulatie, daca a avut daune, ce reparatii s-au realizat si daca au fost facute interventii la nivelul caroseriei. De asemenea este indicat sa verifici valoarea estimata de reparatie a incidentelor pentru a-ti da seama de gravitatea lor.

Asigura-te ca masina nu este furata! Pentru a evita neplacerile si eventuala confiscare, este bine sa verifici daca viitoarea masina rulata pe care esti hotarat sa o cumperi este furata. Poti verifica seria de caroserie in baza de date a Politiei Rutiere, iar in cazul masinilor care au mai fost inmatriculate in Romania poti solicita o vizita impreuna cu vanzatorul la Registrul Auto Roman pentru eliberarea unui certificat de autenticitate.

Alte verificari pe care le poti efectua cu ajutorul unui specialist sunt: verificarea reparatiilor anterioare efectuate necorespunzator, verificarea grosimii stratului de vopsea, functionarea motorului in parametri, diagnoza computerizata cu tester si verificarea elementelor de siguranta.

Newsletter

Whatsapp