Cati bani castiga, de fapt, un sofer roman de TIR in Statele Unite ale Americii

Cati bani castiga, de fapt, un sofer roman de TIR in Statele Unite ale Americii

Soferii de TIR sunt la mare cautare atat in Romania, cat si in strainatate. Numarul celor care aleg sa lucreze in afara creste insa simtitor, datorita salariilor mari. Iata cat castiga un sofer roman de TIR in Statele Unite ale Americii.

Soferii de TIR pot castiga destul de bine si in Romania. Spre exemplu, cei care transporta marfa la Lidl pot castiga lunar intre 4.000 si 5.000 de lei. Salariul depinde insa si de experienta, curse si categoria autovehiculului.

Salariile soferilor care fac transport international sunt ceva mai mari si nu aleg doar Europa. Multi alearga dupa visul american. Motivul? Conditiile de munca si salariul.

Cat castiga un sofer de TIR in SUA

Soferii romani de TIR care lucreaza in Statele Unite ale Americii pot castiga lunar, in medie, 3700 de dolari, daca este angajat de o firma. Salariul creste simtitor in cazul celor care au propriul TIR. Acestia pot castiga si 5.500 de dolari pe luna.

Citeste si: Cati bani castiga, de fapt, un sofer de la SPP care asigura transportul presedintelui si al prim-ministrului

Majoritatea contractelor sunt pe perioade de opt sau zece luni si pot fi prelungite. Multi dintre cei care lucreaza in Statele Unite ale Americii ca soferi de TIR nici nu se mai gandesc sa se intoarca in tara.

“In SUA se munceste mult mai intens, iar in Romania nu este asa, iar de acolo vin diferentele de plata si satisfactie la locul de munca. Atata timp cat este posibilitatea sa merg, voi profita de fiecare data”, a declarat Mihai, un tanar sofer de TIR, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit site-ului jobandsalaryabroad.com, cele mai bune salarii se gasesc in: Washington DC (capitala), New York, Chicago, Los Angeles, Houston, Phoenix, Philadelphia, San Antonio, San Diego, Dallas, San Jose, Austin, Jacksonville, San Francisco, Columbus, Indianapolis, Fort Worth, Charlotte, Seattle, Denver, El Paso.

Salariile difera si in functie de experienta soferului. Spre exemplu, un sofer experimentat va castiga cu aproximativ 10% mai mult decat unul incepator. Multi beneficiaza si de asigurari medicale sau plan de pensie.

In ceea ce priveste cerintele, soferii trebuie sa aiba cel putin o diploma de liceu, permis de conducere categoria B+C+E, dar si un atestat pentru transport marfa. Cunoasterea unei limbi straine nu este necesara.

VIDEOCLIPUL ZILEI