Cat timp mai poti plati taxa de pod de la Fetesti daca nu ai facut-o initial

Daca pleci la mare, este bine sa stii cat timp mai poti plati taxa de pod de la Fetesti, daca ai uitat si vrei sa eviti primirea unei amenzi. Ce trebuie sa stii, cum poti plati si care este amenda pe care o poti primi daca nu ai achitat taxa.

Cat timp mai poti plati taxa de pod de la Fetesti daca nu ai facut-o initial

Toti soferii care se duc la mare trebuie sa nu uite de taxa de pod de la Fetesti, pentru ca putem primi amenda daca nu o achitam. Totusi, este importanta sa stii cat timp mai poti plati aceasta taxa daca nu ai facut-o initial.

Cat este amenda daca nu ai platit taxa de pod de la Fetesti?

Ei bine, trebuie sa stii ca amenda pentru neplata taxei de pod de la Fetesti este cuprinsa intre 130 si 1820 de lei. Bineinteles, depinde in functie de categoria vehiculului pe care il conduci.

Citeste si: Care este, de fapt, amenda pentru pasagerii din spate, daca nu folosesc centura de siguranta

De asemenea, daca platesti amenda in maximum 15 zile de la data comunicarii Procesului verbal de constatare, vei achita doar jumatate din valoare acesteia. Nu te gandi ca o sa scapi nepedepsit, pentru ca CNADR a instalat camere de luat vederi care iti filmeaza numarul de inmatriculare si daca acest numar nu se regaseste in baza de date cu plati a acestora, vei primi amenda automat.

Iata ce amenzi poti primi daca nu platesti taxa de pod de la Fetesti:

• Autoturisme/Mf MTMA <= 3.5t – 130 – 260 lei
• Mf 3.5 tone < MTMA < 12 tone/microbuze – 470 – 940 lei
• Mf MTMA >= 12 tone <= 3 axe/autocare – 640 – 1280 lei
• Mf MTMA >=12 tone >= 4 axe – 910 – 1820 lei
• *MTMA = Masa Totala Maxima Autorizata

Daca ai iesit din Romania, trebuie sa stii ca poti plati taxa si din strainatate transferand bani cu TransferWise, insa operatiunea este destul de complicata. Cel mai bine, roaga un prieten sau o ruda sa iti plateasca taxa prin SMS.

Daca vrei sa pleci in Grecia, afla care este cel mai scurt drum pentru a ajunge acolo! Mai mult, sigur o sa te intereseze cum sa circuli corect cu masina pe canicula!

Cat timp mai poti plati taxa de pod de la Fetesti dupa ce ai trecut si care sunt modalitatile?

Este foarte important de stiut ca achitarea taxei de pod de la Fetesti dupa ce ai trecut mai poate fi facuta pana la ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii. Exista mai multe modalitati de plata pe care ti le vom explica in cele ce urmeaza.

Prima modalitate de plata, dar si cea mai simpla, este plata prin SMS. Trimiti un SMS la numarul 7577, indiferent de reteaua in care te afli, fie ca e Vodafone, Telekom, Orange sau Digi.

SMS-ul pe are il trimiti este de forma B123ABC 1, unde numarul de inmatriculare este B-123-ABC, iar categoria autovehiculului pe care il conduci este 1. Vei primi un mesaj de confirmare si daca datele sunt corecte trebuie sa raspunzi la acel SMS cu textul DA. Dupa aceea, vei primi prin SMS mesajul de confirmare pentru plata peajului cu seria si durata de valabilitate.

Iata care sunt tarifele prin SMS pentru plata taxei de pod de la Fetesti:

- Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto – tarif de 2.7 euro (ex. SMS: B123ABC 1)
- Vehicule rutiere cu masa totala maxim autorizata mai mica sau egala cu 3.5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane – tarif de 2.7 euro (ex. SMS: B123ABC 1)
- Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto si maximum 23 de locuri pe scaune (incluzand si soferul) – tarif 9.2 euro (ex. SMS: B123ABC 2)
- Vehicule rutiere ce au o masa total maxima autorizata mai mare de 3.5 tone si mai mica de 12 tone, exclusiv vehicule rutiere de transport persoane – tarif 9.2 euro (ex. SMS: B123ABC 2)
- Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto – tarif 12.40 euro (ex. SMS: B123ABC 3)
- Vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum 3 axe (inclusiv), exclusiv vehicule rutiere de transport persoane – tarif 12.40 euro (ex. SMS: B123ABC 3)
- Vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu mininum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehicule rutiere de transport persoane – tarif 17.60 euro (ex. SMS: B123ABC 4)

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter