Cat timp faci cu masina pana in Istanbul in functie de stilul de condus si traseul ales

Esti pasionat de calatorii si vrei sa pleci cu masina in Istanbul? Drumul nu este unul scurt, dar nici nu putem spune ca este foarte obositor

Cat timp faci cu masina pana in Istanbul in functie de stilul de condus si traseul ales

O destinatie de neratat, chiar si pentru un weekend prelungi, este Istanbul, unul dintre orasele cele mai vizitate ale lumii, o metropola plina de oameni prietenosi, cu foarte multe locuri de vizitat, mireseme oriental-europene, istorie veche si bineinteles, recunoscutele bazare. 

Cat dureaza drumul din Bucuresti pana la Istanbul 

Traseul recomandat de noi este Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Nova Zagora – Lyubimets – Svilengrad – Kapitan Andreevo(frontiera) – Edirne (frontiera) – Istanbul, un drum de 650 de kilometri care poate fi parcurs, in conditii normale si respectand toate limitele de viteza in doar 9 ore, iar in cazul in care limitele de viteza nu mai sunt respectate se poate parcurge si in 7 ore si jumatate. 

Multi soferi aleg ruta Bucuresti – Ruse – Razgrad- Targovishte – Omurtag – Kotel – Iambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeily – Kapitan Andreevo(frontiera) – Edirne – Istanbul, dar desi acest drum este mai scurt cu aproximativ 40 de kilometri, timpul in care este parcurs este unul mai mare cu peste o ora, cauza fiind drumul dintre Omurtag si Yambol, un drum de 135 de kilometri, de munte, cu foarte multe serpentine, pe care il veti parcurge in aproximativ 3 ore. 

Citesti si: Raport: cati km de autostrazi are in realitate Romania. Pe mai bine de un sfert din drumuri se circula ca pe vremea dacilor

Care sunt taxele care trebuie platite pe drum 

Incepem cu taxa de pod de la Giurgiu, pe care o veti plati inainte de a traversa podul. Trecerea din Romania spre Bulgaria costa 13 lei, iar dinspre Bulgaria spre Romania este de 2 euro sau 4 leva(aproximativ 10 lei). Imediat dupa trecerea granitei trebuie sa va achizitionati vinieta pentru Bulgaria care costa 15 leva pentru o spatamana sau 9 euro(de preferat este sa o platiti cu cardul, daca nu aveti leva). In Turcia trebuie sa platiti doar taxa de autostrada, intre Edirne si Istanbul si retur, in total 11 lire turcersti, aproximativ 20 de lei. 

Inaitne de a pleca la drum trebuie sa stiti ca intrarea in Turcia este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni dupa expirarea timpului de sedere pe teritoriul acestui stat. 

 

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter