Cat te costa sa incepi o afacere cu o platforma auto

Masini se strica in fiecare zi, iar cel mai mare ajutor atunci cand automobilul tau nu mai porneste si nu il poti duce la service, ramane o platforma auto. Iata cat te costa sa inepi o afacere cu o platforma auto.

Cat te costa sa incepi o afacere cu o platforma auto

Daca esti in cautarea unei idei de afaceri o sa iti aratam cat te costa sa incepi o afacere cu o platforma auto. Gandeste-te la faptul ca masinile se strica mereu, iar cateodata singura modalitate de a o duce la service pentru reparatii ramane o platforma auto. Cu o astfel de afacere nu poti da gres!

Ce pret are o platforma auto

Ei bine, primul pas in a incepe o afacere este sa cumperi o platforma auto. Bineinteles, recomandam cumpararea uneia second hand, pentru ca una noua ar fi o investitie prea mare.

Citeste si: 5 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare daca vrei sa-ti faci o asigurare RCA

Trebuie sa stii ca o platforma auto la mana a doua te poate costa de la 4.000 de euro, iar pretul creste in functie de marimea acesteia si de anul de fabricatie al modelului. Cel mai bine, ar fi sa cumperi una la un pret mediu, sa zicem de 10.000 de euro, pentru ca in asa fel stii ca te poti baza pe ea si nu trebuie sa chemi o alta platforma pentru a o duce la service!

Site-urile de specialitate sunt pline de oferte pentru platforme auto, asa ca trebuie doar sa cauti si sa gasesti una pe bugetul tau. Dupa ce ai cumparat-o, este timpul sa treci la treaba!

Cat te costa o afacere cu o platforma auto si cum o incepi

Mai intai, trebuie sa stabilesti preturile pe care le vei practica. Pentru un serviciu de tractari in Bucuresti, se incaseaza 89 de lei la automobilele cu greutate intre 800-1.000 kg, 109 lei pentru auto intre 1.001 si 1.400 kg si 160+ lei pentru autovehiculelel intre 1.401 si 3.500 kg.

Totodata, pentru tractari in Romania si in afara tarii, se percepe un tarif de 1.5 lei / km pentru masinile cu o greutate de 800-1.000 kg, 1.8 lei pentru automobilele cu o greutate intre 1.001-1.500 kg, 2.1 lei/km pentru auto intre 1.501-2.000 kg si 2.6 lei/km pentru masinile care au o greutate de peste 2.000 kg.

Singura investitie ramane platforma auto, pentru ca serviciile le poti face tu, initial, neavand nevoie de angajati. Pe masura ce vei dezvolta afacerea ta cu platforma auto, vei gasi si colaboratori.

Iti mai spunem ca persoanele care ofera servicii de tractari auto au si un program non-stop, asa ca pregateste-te de telefoane la miezul noptii pentru ca masinile se strica atunci cand iti e lumea mai draga. Totodata, promoveaza-ti serviciile de tractare auto pe site-uri ca facebook, olx.ro sau orice alt site de anunturi. Cu cat mai multe anunturi postate, cu atat mai mari sansele de a gasi clienti.

Dupa ce te vei dezvolta, poti face si un site de prezentare a firmei tale, pentru ca astfel vei inspira incredere viitorilor clienti. Practic, singura investitie serioasa se face in platforma auto. Mai departe, ai cheltuieli legate de combustibil, insa daca o sa te deplasezi cu masina, o sa produci si bani! Ulterior, poti dezvolta aceasta afacere si o sa poti incepe sa transporti masini noi. Asa ca, mult succes!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter